Novak u trećem kolu Indijen Velsa!


Novak je pobedom započeo odbranu titule i 1000 ATP poena u Indijen Velsu (tvrda podloga, 4.500.000 dolara).

U drugom kolu BNP Paribas Open-a, treći nosilac turnira nadigrao je 54. tenisera sveta, Martina Vasala Arguelja rezultatom 7:5, 6:4.

Prvi brejk u meču pripao je Novaku u sedmom gemu prvog seta (4:3). Argentinac nije dozvolio rezultatsko odlepljenje, već je odmah uzvratio istom merom i izjednačio rezultat na 4:4. Razlika u kvalitetu dvojice igrača došla je do izražaja u jedanaestom gemu, kada srpski teniser pravi novi brejk, koji je potvrdio na svoj servis, za osvajanje prvog seta rezultatom 7:5.

Drugi set tekao je istim tokom. Ponovo Novak prvi oduzima servis Vasalu, koji neposredno uzvraća ribrejkom. Sedmi gem ovog puta je bio ključni za Novaka, nakon koga duel rutinski privodi kraju posle 6:4.

U meču koji je trajao jedan čas i 44 minuta, Novak je pružio onoliko koliko je potrebno da se savlada 29-godišnji Argentinac. Načinio je 22 vinera, duplo više od svog rivala, ali je više i grešio (28:13).

U trećem kolu turnira iz serije ATP World Tour 1000, Novak će u utorak igrati protiv Nemca Tomija Hasa koji je savladao sunarodnika Rajnera Šitlera sa 2:1, po setovima 6:7(4), 6:2, 6:4.

Pogledajte ekskluzivnu galeriju iz Indijen Velsa u rubrici PHOTO (trenutno 96 fotografija).

Podeli post