Novak u trećem kolu Indijen Velsa

Novak u trećem kolu Indijen Velsa

Novakov niz pobeda u 2013. godini se nastavlja.

U drugom kolu „BNP Paribas Open“-a najbolje rangirani teniser sveta je savladao 36. igrača ATP liste, Fabija Fonjinija rezultatom 6:0, 5:7, 6:2.

Uvodnom pobedom na prvom Masters turniru u sezoni, koji se igra u Indijen Velsu, Novak je došao do 14-0 u 2013. i 4-0 u međusobnim duelima protiv vršnjaka iz Italije.

„Ovo mi je bio prvi meč na turniru, prvi put sam bio na centralnom terenu. Počeo sam zaista dobro, sve je funkcionisalo. Međutim, odigrao sam veoma loš gem pri rezultatu 4-2, napravio sam par neiznuđenih grešaka i vratio ga u meč,“ rekao je Novak. „Nisam zabrinut zbog toga. Bio sam već u ovakvoj situaciji kada mi opadne nivo igre u toku meča, naročito u prvim duelima kada pokušavam da se naviknem na teren, na uslove… Ipak, na kraju sam uradio ono što je bilo potrebno. Pobedio sam i osećam se dobro.“

Od prvog poena Novak je diktorao igru i odlučivao kako će se odvijati situacija na terenu tokom uvodnog seta. Sa tri brejka srpski teniser je došao do 6:0.

Priliku da meč privede kraju Novak je stvorio u šestom gemu drugog seta kada je poveo sa 4:2. Uspeo je Fonjini u sledećem da iskoristi trenutak opuštanja prvog nosioca, vrati brejk a zatim izjednači na 4:4. U jedanaestom gemu Italijan pravi novo iznenađenje, ponovo oduzima servis Novaku i nešto kasnije donosi izjednačenje u setovima (7:5). U ovom periodu igre Novak je napravio čak 20 grešaka, naspram samo tri iz prvog seta.

U odlučujućem setu Novak je načinio dva brejka (u četvrtom i osmom gemu), koji su mu posle ukupno jednog časa i 49 minuta obezbedili prolaz u nastavak takmičenja.

Novakov rival u trećem kolu Indijen Velsa, gde brani polufinale, biće 31. nosilac Grigor Dimitrov (Bugarska) koji je pobedio kvalifikanta Metjua Ebdena (Australija) rezultatom 6:4, 6:4.

Novak je dobio njihov do sada jedini međusobni duel (drugo kolo Šangaja 2012.).

Fotografija: WireImage

Podeli post