Novak u trećem kolu Majamija

Auto Draft

Najbolji teniser sveta pobedom je započeo nastup na svom desetom po redu Masters turniru u Majamiju.

U uvodnom meču „Miami Open“-a Novak je eliminisao 84. igrača sveta, Martina Kližana iz Slovačke rezultatom 2:1, po setovima 6:0, 5:7, 6:1.

Odlično igrom koja mu je donela tri uzastopna brejka Novak je došao do laganog osvajanja prvog seta bez izgubljenog gema – 6:0.

Na startu drugog seta teniseri su razmenili po jedan brejk da bi Novak u osmom po peti put oduzeo servis rivalu, poveo sa 5:3 i došao u situaciju da servira za pobedu. Tu je neshvatljivo pao u igri, poklonio Kližanu četiri gema, a samim tim i drugi set – 5:7.

Kao što se i očekivalo, Novak se u odlučujućem setu potpuno vratio, nastavio tamo gde je stao u prvom i sa dva brejka obezbedio prednost od 5:1. Ovog puta, potvrdio ju je na svoj servis i trijumfovao.

„Svaka čast Martinu koji se borio i terao me da igram udarac više u svakom poenu. Igra je bila zaista drugačija u drugom setu nego u prvom… Bio sam u takvim situacijama mnogo puta u karijeri, tako da mi je iskustvo pomoglo da se konsolidujem i nađem put ka pobedi. Bio sam frustriran, to je istina. Svaki sportista prolazi kroz fazu oscilacija u igri i varira na emocionalnom planu u ovakvim mečevima. Ovakvi momenti su bitni za samopouzdanje“, rekao je Novak posle pobede.

Statistika: as poeni (4-0), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (15-13), neiznuđene greške (29-39).

Noletov sledeći rival na putu ka odbrani titule biće Belgijanac Stiv Darsis koji je izbacio 30. nosioca, Žila Milera (6:4, 6:7, 6:3).

Novak i Darsis jedini put su se sastali pre sedam godina na Masters turniru u Rimu, kada je srpski teniser trijumfovao u drugom kolu rezultatom 6:4, 6:0.

Meč trećeg kola u Ki Biskejnu na programu je u ponedeljak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post