Novak u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske

Novak u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske

Druga pobeda najboljeg tenisera sveta na Rolan Garosu bez izgubljenog seta.

Prvi nosilac i trostruki finalista je u duelu drugog kola drugog gren slema sezone bio bolji od Belgijanca Stiva Darsisa rezultatom 7:5, 6:3, 6:4.

Meč je trajao dva časa i 15 minuta.

Novak je prvi stigao do brejka u prvom setu i poveo sa 3:0. Imao je i dve šanse za 4:0, ali je Belgijanac sa četiri poena u nizu uspeo da se izvuče iz teške situacije i smanji na 3:1. I ne samo to, već je i zaigrao znatno bolje, oduzeo Novaku servis i izjednačio na 3:3. Odluka se čekala do poslednjeg, dvanaestog gema, kada je naš teniser došao do novog brejka koji mu je posle tačno 60 minuta igre doneo prednost.

Srpski teniser je u drugom setu smanjio broj grešaka u odnosu na uvodni. Ponovo je oduzeo servis Darsisu u drugom gemu, poveo sa 3:0, ali ovog puta nije dozvolio da mu se dogodi scenario iz prvog seta. Sa razlikom od tri gema završen je drugi period igre.

Tokom prva četiri gema trećeg seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Vrata trijumfa Novak je otvorio u sedmom gemu u kojem je još jednom bio na visini zadatka na servis rivala.

„Pružio sam osrednju igru, imao sam dosta uspona i padova. U sva tri seta imao sam brejk prednosti, a dopuštao sam protivniku da se vrati u igru. Imao sam i previše iznuđenih grešaka, trudiću se da to ne ponovim u sledećim mečevima“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (4-3), dvostruke servis greške (4-5), direktni poeni (29-23), neiznuđene greške (42-25).

Novakova treća prepreka u Parizu biće Britanac Aljaž Bedene, 66. teniser sveta.

Teniser rođen u Ljubljani je u drugom kolu posle pet setova bio bolji od Španca Pabla Karena Buste.

Jedini put Novak i Aljaž su se sastali prošle godine na startu Australijen Opena kada je trijumfovao srpski teniser rezultatom 3:0.

Meč trećeg kola Novak će odigrati u subotu.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post