Novak u trećem kolu US Opena

Novak u trećem kolu US Opena

Maksimalnim trijumfom od 3:0 Nole je došao do 41. pobede u Njujorku koja mu je donela plasman u treće kolo US Opena.

Nakon jednog časa i 51 minuta prvi nosilac je rezultatom 7:6 (7:2), 6:2, 6:2 je nadigrao 87. tenisera sveta, Bendžamina Bekera iz Nemačke i opravdao ulogu favorita.

Tokom prvog seta teniseri su pravili veliki broj grešaka. Beker je pružio snažan otpor, u devetom gemu je čak uspeo da dođe i do brejka, koji mu je doneo servis za set. Pri set loptama nemački igrač je načinio nekoliko početničkih grešaka koje su Novaka vratile na put – 5:5. Srpski teniser je u taj-brejku bio znatno ubedljiviji od svog rivala i nakon 52 minuta stigao do vođstva u setovima, 7:6 (7:2).

Stvari su došle na svoje mesto u drugom i trećem setu. Sa po dva brejka u oba, Novak je bez većih problema obezbedio prolaz u sledeće kolo.

Statistika susreta: as poeni (13-6), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (40-19), neiznuđene greške (26-36).

„Ovo je bio težak meč za mene. Beker je kvalitetan protivnik, on je trebao da dobije prvi set. Imao sam sreće u ključnim trenucima. U nastavku sam znatno popravio igru i kontrolisao meč do kraja“, rekao je Novak posle druge pobede na ovogodišnjem US Openu.

Najbolji teniser sveta je istakao da uživa igrajući na Flešing Medouzu.

„Njujork je prelep grad i posebno mesto za tenis. Ovo je najveći stadion u našem sportu. Sjajno je igrati pred ovakvom publikom, koja ceni sportiste i sav trud koji ulažemo u ovu igru. Prelepo je vratiti se na Artur Eš i uživati u jednom od najlepših turnira na svetu.“

U trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD Novak će u ponedeljak, od 01.00h po našem vremenu, po prvi put u karijeri igrati protiv dve godine mlađeg Žoaoa Souze (Portugal), 95. tenisera ATP liste, koji je posle pet odigranih setova eliminisao Finca Jarka Niminena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post