Najbolji teniser svih vremena zabeležio je i drugu pobedu na najprestižnijem teniskom turniru.

Novak je u susretu drugog kola Vimbldona eliminisao 277. na ATP listi, domaćeg tenisera Džejkoba Firnlija (dobitnik vajld karte) rezultatom 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 posle tačno tri časa igre.

Sedmostruki šampion Vimbldona je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije protiv raspoloženog rivala i pokazao zašto je jedan od najopasnijih tenisera na travnatoj podlozi.

Prva dva seta Novak je rešio u svoju korist posle dva brejka, po jedan u oba.

Imao je srpski teniser priliku da se posle brejka u petom gemu trećeg seta i 3:2 približi pobedi, ali se Firnli u narednom vratio i izjednačio na 3:3. I ne samo to, već je u dvanaestom gemu uzeo Novaku servis (iako je drugi nosilac imao 30:0) i neočekivano došao do 7:5.

Odličnu igru iz druge polovine trećeg seta Firnli je nastavio da pokazuje u četvrtom. Igrao se gem za gemom, a Novak je prelomio u jedanaestom gemu, poveo sa 6:5 i potvrdom brejka stigao do trijumfa.

Statistika: as poeni (14-13), dvostruke servis greške (3-5), direktni poeni (34-42), neiznuđene greške (27-49), broj osvojenih poena (130-115).

Aleksej Popirin (ATP #47) nalazi se sa Novakovom putu u trećem kolu. Australijanac je u drugom kolu bio bolji od 30. nosioca Tomasa Martina Ečeverija (Argentina, 30) rezultatom 3:2.

Taj susret na programu je u subotu.

Fotografije: Profimedia

Podeli post