Novak uspešan na startu Dubaija!



Drugi noslilac turnira Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na „Barclays Dubai Tennis Championships“ turniru u Dubaiju, pobedom nad 47. teniserom sveta Špancem Giljermom Garsijom Lopezom u dva seta, rezultatom 6:4, 6:4. Meč je trajao sat i 38 minuta.

Novak je otvorio meč bez izgubljenog poena. Napravio je brejk već u drugom gemu, ali je Španac odmah uzvratio i zatim izjednačio na 2:2. Pri rezultatu 5:4 Đoković je iskoristio brejk loptu i dobio set 6:4 za 45 minuta.

Nole je furiozno počeo drugi set. Dva puta je oduzeo servis protivniku za vođstvo od 5:0 i činilo se da je meč pri kraju. Međutim, Garsija Lopez je zaigrao bolje i iskoristio nešto opušteniju igru Novaka. Vratio je oba brejka, ali branilac trofeja nije dozvolio preokret. Kada je bilo potrebno odigrao je dobro, došao do dve brejk/meč lopte i iskoristio drugu za 6:4.

“Nije prijatno kada dopustiš protivniku da se vrati posle 0:5 na 4:5 i servira za izjednačenje. Sam sam kriv za to. Izgubio sam fokus“, istakao je Novak.

“Igrao sam, ipak, prvi meč na otvorenom još od Australijan opena. Još se navikavam na takve uslove“, dodao je drugi nosilac.

Đoković u drugom kolu igra protiv sunarodnika Viktora Troickog koji je rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4 bio bolji od Nemca Rainera Šitlera.

Novak je u paru sa sunarodnikom Dušanom Vemićem poražen u prvom kolu dublova od australijsko/švedske kombinacije Henli/Aspelin rezultatom 4:6, 3:6.

Podeli post