Novak zabeležio drugu pobedu u Parizu


Treći nosilac na Rolan Garosu, Novak Đoković plasirao se u treće kolo i tako odbranio broj bodova osvojenih prošle godine na drugom Grend Slemu sezone.

Srpski teniser je posle dva časa i 40 minuta igre nadigrao 246. igrača ATP liste, Japanca Keja Nišikorija sa 3:0, posle velike borbe u drugom i trećem setu – 6:1, 6:4, 6:4.

Đoković se u prvom setu bukvalno poigravao sa svojim rivalom, tako da je za samo 29 minuta došao do dva brejka i prednosti od 1:0.

Znatno jači otpor pružio je 178cm visoki Japanac u nastavku. Iako je Novak u petom gemu oduzeo servis protivniku, Nišikori se nije predao i profitirao je na isti način zahvaljujući Novakovim greškama prilikom početnog udarca. Neposredno u predstojećem, Novak ponovo preuzima inicijativu, pravi novi brejk i u narednom gemu na svoj servis povećava prednost na 2:0 posle 73 minuta koliko je trajao drugi set.

I treći set bio je maratonski, a Novak je u osmom gemu bio u situaciji da spašava četiri brejk lopte. Nakon toga, uspeo je da razoruža neugodnog Japanca, napravi brejk i servira za meč, koji mu je i pripao.

Statistika meča: as poeni (3-1), duple servis greške (9-1), direktni poeni (31-33), neiznuđene greške (24-21).

„Nišikori i ja imamo dosta sličan stil igre. Obojica igramo sa osnovne linije i volimo da kontrolišemo igru, budemo agresivni sa forhend strane. Dosta je brz, zna biti ofanzivan i defanzivan u isto vreme. Mislim da ipak više preferira tvrdu podlogu nego šljaku. Već sutra me očekuje novi meč, tako da je dobro što sam okončao ovaj meč u tri seta,“ rekao je Novak na konferenciji za štampu.

Na Novakovom putu u trećem kolu Pariza je 31. nosilac iz Rumunije, Viktor Hanesku. Dvojica tenisera tri puta do sada su se sastalaji, uz maksimalan učinak Noleta od 3-0.

Zanimljivo je da Đoković i Hanesku nijedan od prethodna tri duela nisu odigrali na šljaci.

Ovaj meč na programu je već u subotu.

Podeli post