2021. je bila još jedna godina dominacije Novaka Đokovića.

Iza srpskog tenisera je neverovatnih 12 meseci tokom kojih je osvojio pet titula među kojima su tri gren slem trofeja (Australijen Open, Rolan Garos i Vimbldon), jedna ATP Masters 1000 kruna (Rolex Paris Masters) i ATP 250 turnir u rodnom gradu, Belgrade Open. Pored toga, bio je finalista na Mastersu u Rimu i na US Openu.

U jednoj od svojih najboljih sezona u karijeri, Nole je ostvario mnoga impresivna dostignuća i postavio brojne rekorde.

Na samom početku godine nastavio je da ispisuje istoriju u Melburn Parku, postavši šampion Australijen Opena po deveti put.

Podigavši Kup Musketera, Novak je postao prvi čovek u Open eri, i tek treći u istoriji, koji je osvojio svaku veliku titulu dva puta.

Pobedom na Vimbldonu, Đoković je osvojio svoju 20. gren slem titulu u karijeri, izjednačivši rekord Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Takođe je postao prvi čovek posle Roda Lejvera (1969) koji je osvojio prva tri gren slema u sezoni.

Na Mastersu u Parizu osvojio je rekordnu 37. Masters 1000 titulu i rekordni sedmi put u karijeri podigao trofej za završetak sezone na mestu broj jedan, čime je nadmašio svog idola iz detinjstva i uzora Pita Samprasa.

Novak danas obeležava 350. nedelju na prvoj poziciji ATP liste.

Najbolji teniser sveta na kraju 2021. godine raspolaže sa 11.540 poena na ATP listi, što je 2.900 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva i 3.700 od trećeplasiranog Aleksandera Zvereva.

Noletov kalendar za mesec februar 2022. godine možete preuzeti ovde.

Fotografije: Profimedia (naslovna), NovakBible

Podeli post