Objavljen žreb za Majami, Novak protiv Dančevića na startu!


U sredu, 25. marta počinje takozvani peti Grend Slem turnir, koji se za nagradni fond od četiri i po miliona dolara igra u Majamiju.

Novak, treći nosilac, nalazi se u Federerovoj polovini žreba, tako da se sa drugim teniserom sveta ne može sastati pre polufinala.

Takmičenje na Sony Ericsson Open-u srpski teniser startovaće od drugog kola (krajem nedelje), a tamo ga očekuje kvalifikant Frank Dančević iz Kanade, koji je u 1. kolu bio bolji od Filipa Kolšrajbera.

Srpski i kanadski teniser sastali su se jednom. Bilo je to u 2. kolu Masters turnira u Kanadi prošle godine. Pobeda je tada pripala Đokoviću (6:4, 6:4).

Već u trećem kolu moguć je okršaj sa Markosom Bagdatisem, Polom Enri Matjeom (31) i Ernestom Gulbisom.

Potencijalni rivali Novaka u četvrtom kolu su Džejms Blejk (13), Tomaš Berdih (21) i Žeremi Šardi. Na putu trećeg nosioca u četvrtfinalu su Žil Simon (7), Žo-Vilfred Conga (10), Robin Soderling (23), Rajner Šitler (29) i Lejton Hjuit (WC).

- Godinu nisam počeo kako sam želeo. Napravio sam nekoliko promena, jedna od njih je i reket, što je bilo rizično. Međutim, svestan sam da moram da krenem napred, a Majami je odlična prilika za tako nešto – izjavio je Novak.

Prošle sezone Novak je takmičenje u Ki Biskejnu završio u drugom kolu, kada ga je iznenadio Kevin Anderson iz Južne Afrike (6:7, 6:3, 4:6). Godinu dana ranije, srpski teniser bio je na šampionskom postolju.

Pogledajte ekskluzivne fotografije sa Novakovih treninga u Majamiju u rubrici PHOTO.

Podeli post