Objavljen žreb za prvi Masters turnir u sezoni

Objavljen žreb za prvi Masters turnir u sezoni

Nole je doputovao u kalifornijski grad Indijen Vels, gde će od 12. do 22. marta učestvovati na prvom Masters turniru u 2015. godini.

Najbolji teniser sveta je aktuelni šampion i branilac titule na „BNP Paribas Open“-u, koji je prethodno osvojio i 2008. i 2011. godine.

Biće to Novakovo deseto učešće u Indijen Velsu, gde je do sada odigrao 42 meča uz odnos pobeda i poraza 36-6.

Kao prvoplasirani igrač ATP liste Novak je postavljen za prvog nosioca turnira i biće slobodan u prvom kolu.

Rival Srbina u drugom kolu Indijen Velsa biće 61. teniser sveta, Markos Bagdatis. Jiri Veseli (Češka) je predao meč pri vođstvu Kipranina od 6:3, 1:1.

Novak je trijumfovao u svih sedam mečeva protiv Bagdatisa.

Potencijalni rivali našeg tenisera u nastavku turnira su:

Treće kolo: Žulijen Beneto (Francuska, 25), Viktor Troiscki (Srbija)
Četvrto kolo: Kevin Anderson (Južna Afrika, 16), Džon Izner (SAD, 18)
Četvrtfinale: David Ferer (Španija, 8), Marin Čilić (Hrvatska, 10)
Polufinale: Endi Marej (Velika Britanija, 4), Kei Nišikori (Japan, 5)…

Rodžer Federer (Švajcarska, 2), Rafael Nadal (Španija, 3), Miloš Raonić (Kanada, 6), Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 7), Tomaš Berdih (Češka, 9), Grigor Dimitrov (Bugarska, 11)… su u donjoj polovini žreba tako da se Novak sa njima ne može sastati pre meča za titulu.

„Osećam se dobro na terenu i pokušaću da iskoristim samopouzdanje koje su mi doneli rezultati iz uvodnih nedelja sezone, kako bih u Indijen Velsu imao još jedan sjajan turnir“, rekao je Novak. „Ovo je jedan od najvećih turnira u sportu posle Gren slemova. Tu su novi objekti, tereni, novi stadion koji je renoviran prošle godine, što dodatno inspiriše igrače da igraju svoj najbolji tenis“.

Prošle godine Nole je u finalu srušio Rodžera Federera rezultatom 3:6, 6:3, 7:6, tako da će braniti maksimalnih 1000 ATP poena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post