Odlična igra Noleta za plasman u polufinale Dubaija!


U četvrtfinalu teniskog turnira u Dubaiju videli smo potpuno novog Novaka – šampiona sa puno emocija, fantastičnih, eksplozivnih udaraca i ogromnom željom za pobedom nad 19. teniserom sveta.

Upravo ovakav duh doveo je srpskog tenisera da velikog trijumfa nad Marinom čilićem. U izuzetno atraktivnom meču koji je trajao 98 minuta odigrana su dva seta, i oba su protekla u znaku trećeg igrača planete – 6:3, 6:4.

Prvi odigrani poen nagovestio je da je jučerašnji Novak prošlost, i da će biti pravo uživanje gledati ga u novom izazovu. U četvrtom gemu Novak je prelomio, došao do prvog brejka, koji mu je doneo osvajanje prvog seta, iako je čilić imao nekoliko prilika da uhvati rezultatski “priključak“.

Tempo igre ni malo nije opao u drugom setu, u kome je čilić pokazao znatno veći otpor. No, ni to mu nije bilo dovoljno da zaustavi Novakov nalet, te još jednom gubi svoj servis, za prednost prvog nosioca od 3:2, par minuta kasnije i 4:2. Do kraja susreta igram se gem za gemom. Tačku je stavio Novak – 6:4.

“Srećan sam što sam igrao znatno bolje nego prethodna dva dana, ali moram da priznam da sam imao i sreće u pojedinim gemovima u kojima sam servirao“, bio je prvi komentar Novaka posle meča.

“čilić je imao šanse u oba seta, ali sam se izvukao, zahvaljujući atmosferi i podršci. U Dubaiju se uvek osećam kao kod kuće“, dodao je.

Sa velikim optimizmom Nole ulazi u sutrašnji polufinalni meč. Da bi se plasirao u finale, Novak će morati da savlada Francuza Žila Simona (8. na svetu), koji je u četvrtfinalu nadigrao sunarodnika Fabrisa Santoroa sa 7:6, 6:1.

Srpski i francuski teniser sastali su se dva puta. Najpre je Simon dobio Đokovića u drugom kolu prošlogodišnjeg Marseja, da bi revanš usledio u polufinalu Masters kupa u Šangaju, takođe 2008. godine.

Novak je plasmanom u polufinale Dubaija odbranio prošlogodišnje bodove, a da li će otići u suficit saznaćemo sutra od 11.00h po našem vremenu, za kada je zakazan meč između prvog i trećeg nosioca turnira.

Podeli post