Odlični Novak srušio Fiša za plasman u četvrto kolo Vimbldona!


četvrti nosilac na 123. Otvorenom prvenstvu Engleske u tenisu, Novak Đoković, bez izgubljenog seta okončao je meč trećeg kola.

Za razliku od prva dva meča u Londonu, Novak je danas pokazao visok nivo samopouzdanja i sigurnu igru protiv 25. nosioca.

Za nešto manje od dva časa, on je savladao američkog tenisera Mardija Fiša rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

Već u uvodnom gemu duela, srpski teniser je došao do dve brejk lopte, koje je Fiš spasio sigurnim servisima. Međutim, neizvesni, sedmi gem, Novaku je doneo prednost brejka, nakon iskorišćene tek pete šanse. Nakon toga, set je lagano priveo kraju rezultatom 6:4 nakon 38 minuta.

Razigrani Srbin ekspresno je nakon dva oduzimanja servisa došao do 4:0 u drugom setu, da bi potom Amerikanac vezao tri gema, smanjio na 4:3, i bio blizu da izjadnači na 4:4. Novak mu to nije dozvolio, jer je na istu način priveo kraju i drugi period igre.

Treći, ispostavilo se i završni set, po događanjima je bio gotovo identičan prvom. Novak u sedmom gemu realizuje drugu brejk loptu, i nakon tri predstojeća gema, dolazi do novih 6:4.

četvrti teniser sveta je u razgovoru sa novinarima posle meča sa Fišom izjavio da se veoma dobro oseća i da je zadovoljan danas prikazanom igrom:

“Mislim da sam igrao odličan tenis, dobro je da sam osvojio dosta servis gemova lako. Negde na sredini meča mi je pao procenat prvog servisa, kada je Mardi i počeo da igra bolje, ali sam uspeo da se izvučem. On je dobar igrač, ima odličan servis, a ja nisam bio siguran da li ću moći dobro da riterniram. Ipak, jesam, i to je bio ključ pobede“, bio je jasan Nole.

Na kraju izlaganja je zaključio da ima veliku želju da osvoji Vimbldon jer je to najprestižniji turnir na svetu po njegovom mišljenju i nada se da će jednom dobiti priliku za tako nešto.

U prva tri meča u Londonu, Novak je na terenu proveo ukupno sedam časova i 25 minuta. U današnjem susretu načinio je samo 15 neiznuđenih grešaka (Fiš 28), 31 viner (Fiš 26) i 8 as poena, za dva više od američkog tenisera.

U osmini finala, Novak neće igrati protiv Tomija Robreda, kao što se očekivalo. Za iznenađenje se pobrinuo Izraelac Dudi Sela, 46. igrač ATP liste, koji je iz daljeg takmičenja izbacio Španca, 15. „kosturaša“ nakon četiri odigrana seta, 7:6, 7:5, 2:6, 7:5.

Đoković i Sela sastali su se samo jednom, i to 2006. godine, u okviru Dejvis kupa, kada je Novak bez problema savladao 24-godišnjeg Izraelca sa 3:0.

Ovaj meč na programu je u ponedeljak, s’ obzirom da je nedelja tradiocionalno neradni dan na Vimbldonu.

Podeli post