Velika pobeda Novaka nad Rafom na Olimpijskim igrama u Parizu!

60. susret najvećeg rivalstva u istoriji tenisa pripao je Novaku rezultatom 6:1, 6:4 u okviru drugog kola turnira.

„Moralo je malo da se zakomplikuje, to tako obično biva u našim duelima, posebno na velikim turnirima. Nismo igrali dve godine, on je bio dosta povređen. To se i osetilo na terenu danas. U pitanju je njegovo kretanje, lopticu udara odlično. Kad god je na loptici, jako je opasan. Publika ga je vratila u život, ja sam se povukao malo i počeo da sumnjam u svoje udarce. To je rezultiralo izjednačenju u drugom setu. Drago mi je što sam odmah potom napravio brejk i završio meč. Sve do 4:0 u drugom setu igrao sam savršen meč i mnogo sam zadovoljan igrom“, rekao je Novak posle duela.

Susret na terenu Filip Šatrije je trajao jedan čas i 43 minuta, nakon kojih je srpski teniser uvećao vođstvo u međusobnim duelima nad Špancem na 31-29.

Novak je potpuno kontrolisao meč do sredine drugog seta i 4:0 u istom. Tu se opustio i dozvolio Nadalu da se razigra i izjednači na 4:4. Srećom, brejkom u narednom gemu, potom i potvrdom istog, obezbedio je prolaz u naredno kolo takmičenja bez veće drame.

Statistika: as poeni (5-1), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (23-12), neiznuđene greške (17-20), broj osvojenih poena (63-43).

Dominik Kepfer iz Nemačke (ATP #70) biće Novakov protivnik u osmini finala olimpijskog turnira u sredu.

Fotografija: Profimedia

Podeli post