Otpisan i Berdih! Nole u četvrtfinalu Ki Biskejna protiv Conge!


Novak Đoković plasirao se u svoje šesto četvrtfinale u 2009. godini.

Samo 72 minuta trajao je meč četvrtog kola Masters turnira u Majamiju, u kome je Novak, treći nosilac, slavio rezultatom 6:3, 6:2 protiv 22. igrača sveta, Tomaša Berdiha.

Ovim trijumfom srpski teniser je H2H protiv čeha povećao na 2:0.

Prvi brejk u meču dogodio se u najdužem, trećem gemu prvog seta. Novak je propustio četiri brejk lopte, iskoristio tek petu za 2:1 i servis. Ovu prednost zapečatio je još jednim oduzimanjem servisa Berdihu u poslednjem gemu (bez izgubljenog poena) za osvajanje prvog seta, 6:3.

Na startu drugog seta, Berdih je iskoristio trenutak opuštanja Novaka i napravio brejk. No, u tome nije dugo uživao, jer je ribrejk usledio neposredno u narednom gemu. Ovo je dotuklo češkog tenisera, koji je izgubio narednih četiri gemova (dva brejka Novaka) za ubedljivih 6:2 za Srbina.

U borbi za polufinale turnira u Ki Biskejnu, Novak će igrati protiv neugodnog Francuza, Žoa Vilfreda Conge, koji je plasman među osam najboljih izborio pobedom nad sunarodnikom Žilom Simonom.

“Izgubio sam četiri u nizu protiv njega, tako da on ima blagu prednost ovde. Ali, svi mečevi su bili neizvesni. Biće to veliki izazov za mene. Pobede su neophodne da bi se vratilo samopouzdanje, a upravo to mi se događa u poslednje vreme. Na sreću, češće pobeđujem nego što gubim. Osvojio sam Dubai, dobio nekoliko duela na Indijan Velsu i sad sam u četvrtfinalu Majamija, dobro je…“, rekao je Novak na konferenciji za štampu.

Od ukupno pet duela koliko su do sada odigrali, Novak nije imao rešenja za igru 11. tenisera sveta u poslednjih četiri. Jedini trijumf Đoković je odneo u njihovom prvom okršaju. Bilo je to u finalu prošlogodišnjeg Australijen Opena. Usledili su porazi u Bangkoku, Parizu, Šangaju i Marseju.

Podeli post