Otvoren Serbia Open 2009! Nole na terenu u sredu!


Photo by Peđa Milosavljević

Dugo je Srbija čekala na današnji dan i dočekala ga je! Beograd je konačno postao sastavni deo teniske mape sveta!

Prvi ATP turnir u našoj zemlji – „Serbia Open“ otvoren je svečanom ceremonijom i velikim vatrometom u utorak oko 20.30h na veličanstvanom novoizgrađenom teniskom kompleksu na Dorćolu „Milan Gale Muškatirović“.

“Veliko mi je zadovoljstvo da stojim na centralnom terenu, jednom od najboljih u svetu. Veoma sam ponosan na sve što se dešava ovde, sada nas gleda ceo svet. Radili smo naporno 100 dana, 24 sata dnevno i ujedinili se oko jednog cilja“, rekao je direktor turnira Goran Đoković, nakon što je Oliver Njego otpevao himnu Srbije.

Najveći aplauz publike dobili su Zimonjić i Nestor, kojima je predsednik ATP Adam Helfant uručio nagradu kao najboljem dublu u 2008. godini.

“Pre 15 godina, kada sam igrao ovde, ničega nije bilo. Hvala svima koji su pomogli, veliko je zadovoljstvo imati ATP turnir u svojoj zemlji. Nadam se da ćemo imati nekog od naših predstavnika u finalu“, rekao je Zimonjić.

Kanađanin Nestor, koji je rođen u Beogradu 1972. godine, rekao je da mu povratak u glavni grad Srbije budi lepa sećanja.

“Porodica Đoković je najzaslužnija za sjajnu organizaciju. Hvala Nenadu što igramo zajedno, imali smo mnogo uspeha prošle godine. Verujem da ćemo ponoviti uspeh u 2009. Nadam se da ću do kraja nedelje moći da vam se obratim na srpskom“, kazao je Nestor.

Tokom sedam dana „Serbia Open“ ugostiće 28 tenisera iz celog sveta u konkurenciji singlova. Od 4. do 10. maja oni će se boriti za 250 ATP poena i 75.500 evra. Ukupan nagradni fond turnira koji se igra na šljaci iznosi 450.000 evra, i kao takav spada u kategoriju ATP World Tour 250.

Prvog dana takmičenja u glavnom žrebu na teren su izašla tri predstavnika Srbije. Trenutno je 2:1, a čast da odigra prvi meč nakon otvaranja i trijumfuje pripala je Janku Tipsareviću, trećem reketu naše zemlje. Ranije danas Filip Krajinović poražen je nakon tri seta, a isto toliko setova je odigrao Viktor Troicki da bi došao do pobede.

Pored srpskih tenisera, najviše pažnje prevog dana privukao je meč Ivana Ljubičića (savladao je Viktora Krivoija sa 2:1), nakon koga je hrvatski teniser izjavio:

“Bio sam siguran da će turnir biti vrhunskog kvaliteta, a to sam rekao i ljudima iz ATP-a. Beograd je zaslužio da ima turnir, tenis u Srbiji je doživeo procvat u poslednjih nekoliko godina“, kazao je Ljubičić.

Ljubičić je izjavio i da mu je drago što je na meču sa Rumunom imao podršku beogradske publike.

“Lepo je igrati pred publikom koja poznaje tenis. Nadam se da ću u sledećim mečevima pokazati sve ono što znam“, rekao je Ljubičić koji je 2006. godine zauzimao treće mesto na ATP listi.

Sva dešavanja sa turnira možete pratiti putem zvaničnog Web sajta na adresi www.serbiaopen.rs, a mi ćemo Vas počev od sutra svakodnevno informativno i vizuelno izveštavati o učinku najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

Debi na turniru koji je treći reket sveta imaće u sredu u okviru drugog kola, a protivnik će mu biti sunarodnik i prijatelj, Janko Tipsarević, 63. igrač sveta, koji je u okviru prvog kola bio bolji od Argentinca Serhija Roitmana (2:0).

“Mislim da je i za turnir i za publiku veoma dobro da se sastanu dva od tri najbolja srpska tenisera. To će sigurno privući mnogo ljudi, jer je to spektakl i nešto što svi žele. Janko preferira ovu podlogu, veoma je napredovao u poslednjih godinu i po dana i napravio neke od najboljih rezultata na šljaci, što ga čini nezgodnim protivnikom“.

Podeli post