Pao i Vavrinka, Novak u četvrtfinalu Monte Karla!


Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u meču osmine finala Masters 1000 turnira u Monte Karlu.

Nakon 101 minuta neizvesne borbe, srpski teniser je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4 protiv uvek neugodnog Švajcarca, Stanislasa Vavrinke, koji zauzima 20. mesto na listi najboljih igrača sveta.

Bio je ovo njihov deseti međusobni duel, a Novak je povećao prednost na 8-2.

Uvodna dva gema prvog seta bili su brejkovi. Najpre je Đoković iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo sa 1:0, da bi revanš stigao neposredno. U devetom gemu, Novak koristi drugu brejk loptu, koja mu je u narednom na svoj servis donela prednost u setovima nakon 56 minuta odlične borbe u kojoj su teniseri napravili po sedam vinera i 18 grešaka.

U drugom setu, Novak je zaigrao mnogo sigurnije i agresivnije, što je rezultiralo dvostrukim brejkom i vođstvom od 4:1. Švajcarac je uspeo da anulira jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi Novakov nalet (6:4).

U četvrtfinalu Monte Karla u petak (oko 14.00h), Novak će odmeriti snage sa Davidom Nalbandijanom, koji je zbog dugog odsustva sa terena pao na 151. mesto ATP liste.

Nalbandijan je mesto u četvrtfinalu izborio pobedom nad Špancem Tomijem Robredom od 6:3, 6:4.

Đoković i Nalbandijan odigrali su tri meča jedan protiv drugog, vodi Nole 2-1. U njihovom poslednjem duelu, Novak je slavio rezultatom 6:1, 6:0, a bilo je to u polufinalu Kvinsa na travi pre dve godine.

Podeli post