Novak se nakon tronedeljne pauze vratio na teren i zabeležio pobedu u svom uvodnom meču na Masters turniru u Parizu.

Šestostruki šampion „Paris Rolex Masters“-a je u duelu drugog kola posle velike borbe nadigrao 34. igrača sveta Maksima Krejsija (SAD) rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4.

Meč je trajao jedan čas i 42 minuta.

„Zadovoljan sam kako sam odigrao. Vrlo intenzivan meč, kada igrate sa nekim ko ovako dobro servira prvi i drugi servis, nemate mnogo prostora da igrate par mekših gemova. Morate sve vreme da ste na prstima. Servirao je odlično, morao sam da čekam svoje šanse u prvom i drugom setu. Brejk je stigao u pravo vreme, rekao bih u savršen čas. Zadovoljan sam kako sam servirao, nisam se suočio ni sa jednim brejk poenom. Uslovi su drugačiji u odnosu na prošlu godinu, loptice idu brže, tako da je mnogo veći izazov napraviti brejk“, rekao je Novak.

Kresi je dobro čuvao servis tokom većeg dela susreta. U osmom gemu prilično dugog prvog seta Novak je propustio tri brejk lopte, tako da je morao da sačeka taj-brejk da bi došao do prednosti u setovima.

Novak je nastavio sa laganim osvajanjem servis gemova i u drugom delu igre. Strpljivo je vrebao trenutak za prvi brejk u meču i dočekao ga u devetom gemu. Iskorišćena prva brejk lopta imala je težinu meč lopte koja je usledila nešto kasnije.

Statistika meča: as poeni (4-15), dvostruke servis greške (2-10), direktni poeni (19-36), neiznuđene greške (5-22), broj osvojenih poena (76-56).

Srpski teniser će u trećem kolu Pariza u četvrtak igrati protiv Karena Hačanova (Rusija, ATP #19, H2H 7-1) koji je posle tri seta bio bolji od Mark Andrea Hjuslera (Švajcarska, kvalifikant).

Noletov kalendar za mesec novembar 2022. godine možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post