Nestvaran niz Novakovih pobeda na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije se nastavlja.

Drugi teniser kojeg je Novak bez izgubljenog seta ispratio sa ovogodišnjeg Vimbldona je sjajni Australijanac Džordan Tompson (ATP #68) – 6:3, 7:6 (7:4), 7:5.

Bio je ovo njihov prvi međusobni susret. Trajao je dva časa i 27 minuta posle kojih je Novak stigao do 350. gren slem pobede u karijeri.

Tokom 30 minuta koliko je trajao prvi set Novak nije načinio nijednu neiznuđenu grešku. Realizacija prvog servisa bila je stopostotna, 17/17. Jedinu brejk loptu u ovom delu igre imao je srpski teniser, iskoristio je u šestom gemu i stekao ključnu prednost za krajnji ishod seta.

I u drugom setu brejk lopte bile su isključivo na Novakovoj strani. Propustio je dve, a kada dođe do taj-brejka, znamo ko je u apsolutnoj prednosti. Jednim mini brejkom Novak je došao do vođstva od 2:0. Drugi set trajao je jedan čas i pet minuta.

Fenomenalni servisi krasili su Novakovu igru i u trećem setu. Čekao je svoju priliku na servis Tompsona i dočekao je u poslednjem gemu. Poslednji poen, prva brejka prilika u setu i realizacija iste.

Statistika: as poeni (8-21), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (40-43), neiznuđene greške (13-20), broj osvojenih poena (109-89).

Sten Vrvinka (Švajcarska), koji je eliminisao Tomasa Martina Ečeverija (Argentina, 29) rezultatom 3:1, nalazi se na Novakovom putu u trećem kolu Vimbldona (petak).

Novak u međusobnim duelima protiv dve godine starijeg Vavrinke vodi 20-6.

Fotografija: AP

Podeli post