Počinje Rolan Garos 2009! Novak u Federerovoj polovini žreba!


U nedelju, 24. maja 2009. startuje drugi Grand Slam turnir u tekućoj sezoni (Roland Garros), koji će okupiti najbolje igrače sveta.

Petnaest dana trajaće borbe u arenama teniskog kompleksa Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, da bi epilog „dobili“ 7. juna u vidu šampiona u muškoj konkurenciji od 128 tenisera.

Mečevi prvog kola na programu su tokom prva tri dana turnira, koji će se odigrati na ukupno 16 terena, od kojih su tri glavna: Filip Šatrije, Suzan Lenglen i teren broj 1.

Odlukom žreba, Novak će se u prvom meču sastati sa Nikolasom Lapentijem sa Ekvadora, koji na svetskoj rang listi zauzima 108. poziciju. Biće ovo njihov prvi međusobni duel.

U nastavku takmičenja na Noletovom putu su sledeći teniseri:

2. kolo: Brajan Dabul (Argentina)
3. kolo: Filip Kolšrajber (Nemačka), Ivan Ljubičić (Hrvatska), Huan Karlos Ferero (Španija)
4. kolo: Tomi Robredo (Španija), Mardi Fiš (SAD)
četvrtfinale: Žo-Vilfred Conga (Francuska), Huan Martin del Potro (Argentina), Igor Andrejev (Rusija), Viktor Troicki (Srbija)
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska), Endi Rodik (SAD), Gael Monfis (Francuska), Džejms Blejk (SAD)
Finale: Rafael Nadal (Španija), Endi Marej (Velika Britanija)…



Prošle godine, Novak je zaustavljen u polufinalu Rolan Garosa od kasnijeg šampiona, Rafaela Nadala, koji će ove sezone krenuti u pohod na petu uzastopnu krunu u gradu svetlosti.

Ukupan naradni fond Rolan Garosa 2009 iznosi 16.150.460 evra. Šampionu će pripasti ček na 1.060.000 evra i 2000 ATP poena.

Podeli post