Polufinale Australian Open-a: Nole protiv Marija u petak od 09:30h (po našem)!


Dugo očekivani polufinalni duel Otvorenog Prvenstva Australije između dvojice prijatelja i vršnjaka konačno je pred nama.

Voljom žreba dvojica prošlogodišnjih finalista ove sezone ukrstiće rekete u polufinalu. Pre dvanaest meseci Nole je trijumfovao rezultatom 6:4, 6:2, 6:3 i tako osvojio svoj drugi Australijen Open u karijeri. Mari nije imao sreće u Rod Lejver Areni u poslednje dve godine, jer je oba puta gubio u finalima.

U petak, 27. januara od 9:30h ujutru po našem vremenu (19:30h po lokalnom) Nole, najbolji teniser sveta i Endi Mari, četvrti nosilac u Melburnu odlučiće drugog finalistu prvog Gren Slema sezone.

Rafael Nadal već je izborio igranje okršaja za titulu pobedom nad Rodžerom Federerom posle četiri uzbudljiva seta.

Na putu do polufinala Novak i Endi izgubili su po jedan set, a na terenu su proveli gotovo identično vreme – Srbin 10 časova i 8 minuta, Škot 9 časova i 57 minuta.

Pred Noletom su redom padali Lorenci, Hiraldo, Mau, Hjuit i Ferer, dok je Mari demonstirao sjajnu formu nad Harisonom, Rodžerom-Veselinom, Lodrom, Kukuškinom i Nišikorijem.

Novak je pre Australijen Opena odigrao i osvojio egzibiciju u Abu Dabiju, dok se Mari pripremao u Brizbejnu, gde se takođe popeo na šampionsko postolje.

Nad sedam dana starijim Marijem, Nole je odneo šest pobeda od deset do sada odigranih duela počev od 2006. godine. Zanimljivo je to da su se sastajali osam puta na tvrdoj podlozi uz nerešen skor, 4-4.



Sve u svemu, svega još dva meča u muškoj konkurenciji dele nas od kraja Australijen Opena 2012. Samo jedan od dvojice sutrašnjih rivala na teren će izaći i u nedelju, kada je zakazana borba za šampiona najjužnijeg kontinenta.

Srećno Nole!

Podeli post