Ponedeljak oko 21.45h: Đoković vs. Davidenko!


Večeras sa početkom oko 21.45h po našem vremenu, Novak započinje odbranu titule na Masters kupu u Londonu, koji od ove godine nosi naziv „ATP World Tour Finals“.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Novaku (3) će na megdan ruski teniser Nikolaj Davidenko (6), pored koga se u grupi B nalaze još i Rafael Nadal (2) i Robin Soderling (8), koji će na teren u 15.15h po srednjeevropskom vremenu.

Đoković i šest godina stariji Davidenko do sada su se satajali četiri puta, a odnos je uravnotežen: dve pobede Srbina, dve pobede Rusa.

Obe pobede nad Davidenkom, Novak je ostvario prošle godine na Masters kupu u Šangaju, najpre u takmičenju po grupama, a kasnije i u finalu. Sedmi teniser sveta je, sa druge strane, savladao Novaka u polufinalu Masters 1000 turnira u Šangaju pre nekoliko nedelja.

Pred početak večerašnjeg meča, Novak je nakon osvajanja titula u Pekingu, Bazelu i Parizu, pun samopouzdanja.

“Osećam da mogu da igram onako kako želim i da u svakom trenutku mogu da kontrolišem meč. Najbitnije je da znam šta hoću kada se nađem na terenu. Osećam da sam zreliji u svakom pogledu“, rekao je Novak.

Takmičenje u grupi A startovalo je juče, a trijumfe su zabeležili favoriti grupe. Pobednici oba meča odlučena su posle tri seta. Prvo je Endi Marej dobio Huana Martina del Potra sa 6:3, 3:6, 6:2, a u večernjem terminu je Rodžer Federer uspeo da načini preokret i savlada Fernanda Verdaska rezultatom 4:6, 7:5, 6:1.

Podeli post