Poraz Noleta u finalu Sinsinatija

Novak nije uspeo da dođe do svoje prve titule na Masters turniru u Sinsinatiju.

U svom četvrtom finalu „Western & Southern Open“-a najbolji srpski teniser (2) poražen je od Švajcarca Rodžera Federera (1) rezultatom 0:2, po setovima 0:6, 6:7 (7:9).

Susret je trajao jedan čas i 20 minuta.

Tokom prvog seta Novak nije uspeo da pronađe svoju igru, gotovo ništa mu nije polazilo za rukom, a greške su se nizale jedna za drugom. Posle apsolutne dominacije u svakom segmentu igre švajcarski teniser je osvojio uvodni set rezultatom 6:0 za svega 20 minuta.

Potpuno drugačija priča na terenu u drugom setu. Novak je zaigrao mnogo bolje, a vrlo brzo su „proradili“ udarci koji u prvom setu nisu funkcionisali. Posle dvanaest gemova nije bilo brejk šansi na obe strane, tako da je odluka pala u taj-brejku. Novak je najpre spasio jednu meč loptu, potom ispustio set loptu, da bi na kraju više sreće u nadmetanju imao Federer koji posle 7:6 (9:7) stiže do rekordne, pete titule u Sinsinatiju.

„Čestitam Rodžeru i njegovom timu. Bila je ovo sjajna nedelja za njih. On je danas bio mnogo bolji na terenu, a ja sam puno grešio, naročito u prvom setu. Imao sam svoje šanse u drugom, nisam ih iskoristio tako da je Rodžer zasluženo pobedio. Sve u svemu, smatram da sam napravio odličan rezultat ovde i nadam se da me očekuje dobar US Open“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Statistika susreta jasno pokazuje situaciju na terenu: as poeni (2-8), dvostruke servis greške (5-1), direktni poeni (12-28), neiznuđene greške (23-18).

Na novoj ATP listi Novak će zadržati poziciju broj dva, s tim da će sutra Federer uvećati bodovnu prednost nad šampionom Toronta (+895).

Pred Noletom je sedam dana pauze, nakon kojih će uslediti poslednji Gren Slem turnir u sezoni, US Open (27. avgust – 9. septembar), gde srpski teniser brani titulu i 2000 ATP poena.

U prošlogodišnjem finalu Otvorenog Prvenstva SAD Novak je bio bolji od Španca Rafaela Nadala (3:1) koji će ove godine zbog povrede kolena preskočiti Njujork.

Photo: Getty Images

Podeli post