Novak nije uspeo da načini preokret u drugom meču na završnom turniru u Torinu i već danas obezbedi plasman u polufinale.

Najbolji teniser sveta i prvi nosilac na ATP finalu je poražen od domaćeg tenisera Janika Sinera (4) rezultatom 1:2, po setovima 5:7, 7:6 (7:5), 6:7 (2:7) posle tri časa i devet minuta neverovatne igre.

Sve je išlo po planu za Novaka u prvom setu. Do 5:5 i 40:0. Tada je pretrpeo gubitak devet poena u nizu i prepustio protivniku brejk i set posle 57 minuta (5:7).

Siner je bio maksimalno agresivan i u drugom setu. Na krilima publike koja je stvarala fudbalsku atmosferu bio je ravnopravan rival Novaku na terenu. Brejka nije bilo na vidiku. Nakon što je pretrpeo mini brejk u uvodnom poenu drugog seta, srpski teniser je pojačao u nastavku i sjajnom igrom došao do 7:5 i izjednačenja posle 68 minuta.

Novak je prvi pretrpeo brejk u trećem setu i dozvolio Sineru da dođe do 4:2. Već u sledećem iskoristio je prvu brejk loptu i konačno oduzeo servis Italijanu. Potvrdom istog izjednačio je rezultat na 4:4. Sreća nije bila naklonjena Novaku u taj-brejku. Mnogo je grešio i na taj način pomogao odličnom Sineru da dođe do trijumfa u jednom od najboljih mečeva u karijeri.

U poslednjem meču Round Robin faze Zelene grupe Novak će u četvrtak igrati protiv Huberta Hurkača (Poljska, 9) koji je zamena za povređenog Stefanosa Cicipasa.

Fotografija: AP

Podeli post