Povreda i poraz Novaka u polufinalu Bazela


Photo: Zdravko Stambolija

Nole neće igrati u finalu ATP turnira u Bazelu.

Bolovi u desnom ramenu koje je osetio u završnici prvog seta koštali su prvog tenisera sveta meča u kojem bi se sutra borio za 11. titulu u 2011. godini.

Posle dva časa i 15 minuta igre Japanac Kei Nišikori slavio je rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (7:4), 6:0 u okviru prvog polufinala u Sent Jakobsel dvorani.

Na pravi način Novak je ušao u meč protiv Nišikorija. Nakon što je osvojio početni servis gem, u četvrtom bez izgubljenog poena pravi brejk nad Japancem za vođstvo od 3:1. Nemoćan pri servisu, Nišikori u šestom gemu dozvoljava Novaku da mu po drugi put oduzme servis, 5:1. U narednom gemu Nišikori uspeva da vrati jedan brejk, nakon čega je usledio medicinski tajm-aut za Novaka zbog bolova u desnom ramenu prilikom servisa. Po povratku na teren novi brejk za Novaka a samim tim i osvojen prvi set, 6:2.

U trećem gemu drugog seta Novak je spasio dve vezane brejk lopte za vođstvo od 2:1, slično prvom setu. Ipak, Nišikori je bio taj koji je prvi oduzeo servis Novaku. To se dogodilo u petom gemu u kojem je Japanac po prvi put u meču poveo, 3:2. I pored očiglednih problema sa ramenom Novak je smogao snage da načini preokret, vezao tri gema i poveo sa 5:4. Set je odveden u taj-brejk, koji je posle suficita od jednog mini-brejka pripao Nišikoriju rezultatom 7:4 (71 minuta).

Pogoršano stanja povrede onemogućilo je Novaka da u nastavku pruži otpor. Nišikori je dobio odlučujući set rezultatom 6:0.

„Mislim da neću moći da treniram sledećih dana, ali ću verovatno otputovati direktno u Pariz. Najbitnije je sada da se oporavim na vreme“, rekao je Novak posle meča.

U finalu „Swiss Indoors“-a u nedelju od 15:15h Nišikori će igrati protiv pobednika drugog polufinalnog duela između domaćih tenisera Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

Ukoliko mu to zdravstveno stanje bude dozvolilo, Novak će sledeće nedelje nastupiti na poslednjem Mastersu u sezoni, koji se igra u prestonici Francuske, Parizu. Opširnije…

Podeli post