Novakova priprema za Rolan Garos počela je u Monte Karlu. Tri nedelje kasnije, Novak će nastupiti na Masters turniru u Rimu koji će biti njegov poslednji pripremni turnir za drugi gren slem sezone koji startuje 26. maja.

„Internazionali BNL d’Italia“ odigraće se od 8. do 19. maja na Foro Italiku, a organizatori turnira danas su saopštili parove glavnog žreba.

Novak je kao najbolje rangirani teniser na ATP listi postavljen za prvog nosioca, tako da će biti slobodan u prvom kolu.

Nastup u „Večnom gradu“ Novak će započeti susretom drugog kola gde čeka Korentina Muteta (Francuska, LL), 83. igrača sveta.

U nastavku turnira projektovani rivali najboljeg tenisera sveta su:

Treće kolo: Alehandro Tabilo (Čile, 29)
Četvrto kolo: Karen Hačanov (Rusija, 16), Fransisko Serundolo (Argentina, 20)
Četvrtfinale: Kasper Rud (Norveška, 5), Ben Šelton (SAD, 12), Adrian Manarino (Francuska, 19), Gael Monfis (Francuska)
Polufinale: Aleksander Zverev (Nemačka, 3), Grigor Dimitrov (Bugarska, 8), Lorenco Museti (Italija), Fabio Fonjini (Italija)

U donjoj polovini žreba nalaze se Danil Medvedev (Rusija, 2), Andrej Rubljov (Rusija, 4), Stefanos Cicipas (Grčka, 6), Hubert Hurkač (Poljska, 7), Holger Rune (Danska, 10), što znači da bi Novak na bilo koga od njih mogao da ide tek u finalu turnira.

Novak je šestrostruki šampion Rima. Prošle godine takmičenje je završio u četvrtfinalu porazom od Holgera Runea, tako da će braniti 180 od mogućih 1000 poena.

Desktop kalendar za maj 2024. možete da preuzmete ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post