Novak je u utorak doputovao na australijski kontinent gde će tokom januara učestvovati na dva turnira.

„Sjajno je vratiti se u Australiju. Ovo je zemlja u kojoj sam imao mnogo uspeha u karijeri, posebno u Melburnu. To je moj daleko najuspešniji grend slem. Nadam se da će sve ovog puta biti pozitivno“, rekao je Novak.

Prvi stanica srpskog tenisera biće „Adelaide International 1“ u Adelajdu, turnir iz serije 250 koji startuje u ponedeljak, 2. januara.

Organizatori turnira u subotu su objavili parove glavnog žreba, a Novak je postavljen za prvog nosioca.

Šampion Adelajda iz 2007. godine će u prvom kolu igrati protiv Francuza Konstanta Lesjena, 65. igrača ATP liste, sa kojim se do sada nije sastajao.

Potencijalni rivali trenutno petog tenisera sveta u nastavku turnira su:

Drugo kolo: Kventin Halis (Francuska), Džordan Tompson (Australija)
Četvrtfinale: Denis Šapovalov (Kanada, 7)
Polufinale: Danil Medvedev (Rusija, 3), Karen Hačanov (Rusija, 8)
Finale: Feliks Ožer-Alijasim (Kanada, 2), Andrej Rubljov (Rusija, 4), Holger Rune (Danska, 5)

Novak je na turniru u Adejaldu nastupio i u konkurenciji dublova. On i Vašek Pospišil (Kanada) poraženi su u prvom kolu od Tomislava Brkića (BiH) i Gonsala Eskobara (Ekvador) rezultatom 6:4, 3:6, 5:10. Stadion je bio ispunjen do poslednjeg mesta, a nekoliko desetina navijača je ostalo ispred i tu pratilo meč Đokovića pokušavajući da uđu na teren gde se igrao meč dublova.

Nakon Adelajda Novak će se uputiti ka Melburnu gde će od 16. do 29. januara nastupiti na prvom gren slemu sezone, Australijen Openu i pokušati da osvoji jubilarnu, desetu titulu.

„Cilj je da dosegnem vrhunac forme u Melburnu. Tu želim da igram svoj najbolji tenis. U ovoj fazi moje karijere, posle svega što sam postigao, svaki veliki turnir je šansa da ispišem istoriju. Naravno da je to veliki izazov za mene, ali i motiv je ogroman. Ne nedostaje mi ni motiva ni inspiracije da igram najbolje što mogu“, zaključio je Novak.

Noletov kalendar za mesec januar 2023. godine možete preuzeti ovde.

Podeli post