Poznat žreb za Olimpijski turnir u Rio de Žaneiru!

Poznat žreb za Olimpijski turnir u Rio de Žaneiru!

U četvrtak ujutru po lokalnom vremenu objavljeni su parovi teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (6. – 14. avgust).

Nole, osvajač bronzane medalje u Pekingu 2008. godine i četvrtog mesta u Londonu pre četiri godine, postavljen je za prvog nosioca i igraće protiv 145. tenisera sveta, Huana Martina del Potra u 1. kolu (ponedeljak oko 01.30h).

Sa argentinskim teniserom Novak se sastajao 14 puta do sada uz učinak 11-3. Zanimljivo je da je Novak poražen upravo od Del Potra u meču za bronzu 2012. u Londonu.

Potencijalni rivali našeg tenisera u nastavku takmičenja su:

2. kolo: Žoao Souza (Portugalija), Robin Hase (Holandija)
3. kolo: Džek Sok (SAD, 14)
Četvrtfinale: Žo-Vilfred Conga (Francuska, 5), Roberto Bautista Agut (Španija, 10)
Polufinale: Rafael Nadal (Španija, 3), David Gofan (Belgija, 8), Žil Simon (Francuska, 15)
Finale: Endi Marej (Velika Britanija, 2), Kei Nišikori (Japan, 4), Gael Monfis (Francuska, 6), David Ferer (Španija, 7), Marin Čilić (Hrvatska, 9)…

Svi mečevi će se igrati na dva dobijena seta, sem finala, koje će pripasti teniseru koji prvi osvoji tri seta. Pobednici polufinalnih mečeva boriće se za zlato, a poraženi će igrati za bronzanu medalju.

U konkurenciji parova, Novak i Nenad Zimonjić na startu će se sastati sa hrvatskim dublom Marin Čilić/Marin Draganja (subota).

Svečana ceremonija otvaranja ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru održaće se u noći između petka i subote od 01:00h (po srednjeevropskom vremenu) na legendarnom stadionu Marakana.

Spektakl će obeležiti rekordan broj zemalja učesnica. Ukupno će nastupiti više od 10.500 sportista iz čak 206 svetskih zemalja, među kojima će se na svečanoj ceremoniji predstaviti i takmičari iz naše zemlje.

Fotografija: Getty Images

Podeli post