Predaja Viktora, Nole u 4. kolu Australijen Opena


Petu godinu u nizu, Nole će igrati u osmini finala Otvorenog Prvenstva Australije.

Treći nosilac Australijen Opena plasman među 16 najboljih izborio je nakon samo jednog odigranog seta u meču trećeg kola protiv sunarodnika Viktora Troickog.

Tokom 39 minuta igre u Hajsens Areni, Novak je stigao do tri brejka i uvodnog seta rezultatom 6:2, kada je Viktor bio prinuđen da mu preda susret zbog zdravstvenih problema.

„čuo sam da je imao određene probleme sa stomačnim mišićem prethodnih dana. Ali, nisam znao koliko je to sve ozbiljno. Nisam ni znao da nije mogao da servira. Posle mi je ispričao da je imao velikih poteškoća sa pokretima na servisu, što se primetilo, jer obično ispaljuje loptice brže od 200 kilometara na sat. Protiv mene to nije bio u stanju da uradi. Ali, jasno je da je dao sve od sebe. Ovo nije način na koji neko želi da završi grend slem, i tužno je to što mu se to desilo, ali mora da digne glavu i nastavi dalje“, kaže treći reket sveta.

Nole će u četvrtom kolu Melburna u nedelju igrati protiv 14. nosioca Nikolasa Almagra (Španija) koji je savladao 16.kosturaša Ivana Ljubičića (Hrvatska) rezultatom 6:4, 7:6 (10:8), 6:3.

Đoković i Almagro su se sastali samo jednom do sada. Bilo je to na Mastersu u Rimu 2008. godine. Španac je predao taj meč pri vođstvu Novaka od 6:1, 1:0.

Noletu želimo puno sreće u tom duelu, a Viktoru brz oporavak.

Podeli post