Preokret Noleta za četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju

CINCINNATI, OH - AUGUST 19:  Novak Djokovic of Serbia returns a shot to Benoit Paire of France during the Western & Southern Open at the Linder Family Tennis Center on August 19, 2015 in Cincinnati, Ohio.  (Photo by Rob Carr/Getty Images)

Jedan čas i 46 minuta proveo je Novak na terenu da bi izborio plasman među osam najboljih na Masters turniru „Western & Southern Open“.

Najbolje rangirani teniser sveta i prvi nosilac u Sinsinatiju suočio se sa velikim problemima nakon osvajanja prvog seta, ali je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i dođe do značajne psihološke pobede nad Belgijancem Davidom Gofanom (13) u susretu drugog kola – 6:4, 2:6, 6:3.

Prvi set odvijao se u tri mini serije. Najpre je Novak od 1:1 stigao do 4:1, da bi potom usledila identična serija Belgijanca za 4:4. Nakon što je realizovao svoj servis gem srpski teniser je došao do novog brejka, koji je u ovom slučaju značio i osvajanje seta rezultatom 6:4.

U drugom setu Novak je pokazao sigurno najlošiju igru kada je u pitanju aktuelna sezona. Veliki broj grešaka, svega nekoliko direktnih poena i 27% realizacije drugog servisa omogućili su Gofanu čak dva brejka, 6:2 i izjednačenje u setovima.

Novakova agonija se nastavila i u odlučujućem setu. Gofan je vezao dva brejka za vođstvo od 3:0 i servis. Činilo se da je Belgijanac sve bliži pobedi, međutim Novak nije tako mislio. Brejk srpskog tenisera u četvrtom gemu bio je samo uvod u seriju od fantastičnih 6:0.

„Treba mu odati priznanje za čvrst, konstantan tenis, uvek me je terao na dodatni udarac. Odigrao sam veoma dobro u prvom setu, ali u narednih 45 minuta kao da nisam bio na terenu, izgubio sam intenzitet i koncentraciju. Srećom, uspeo sam da se vratim i da ostvarim pobedu“, rekao je Đoković. „Pokušaću da izvučem samo pozitivne stvari iz ovog meča, a to je igra u poslednjih šest gemova.“

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (7-3), direktni poeni (18-24), neiznuđene greške (27-35).

U četvrtfinalu Masters turnira u Sinsinatiju Novak će u petak igrati protiv Švajcarca Stena Vavrinke (5), koji je posle maratona eliminisao Ivu Karlovića – 6:7, 7:6, 7:6.

Nole i Vavrinka odigrali su 21 duel do sada uz prednost našeg tenisera od 17-4.

Biće ovo dobra prilika za Novaka da se revanšira Švajcarcu za težak poraz u finalu Rolan Garosa.

„Prvi put se sastajemo od finala Rolan Garosa – i dalje nismo na maksimumu ni on ni ja, ali nadam se da ćemo sutra biti na visini zadatka i da ćemo odigrati dobar meč“

Fotografija: Getty Images

Podeli post