Raspoloženi Novak otpisao i Haneskua


Najbolji srpski teniser plasirao se u četvrtfinale Masters turnira „Rodžers kup“ četvrtu godinu zaredom.

Novak, koji je postavljen za drugog nosioca, prikazao je fantastičnu igru u osmini finala i bez većih problema došao do trijumfa nad 54. teniserom sveta, Viktorom Haneskuom iz Rumunije maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Tokom svih 80 minuta srpski teniser imao je apsolutnu dominaciju na terenu i za razliku od jučerašnjeg meča izgledao je mnogo svežije i odmornije.

Već od prvog gema „sevala“ je plejada sjajnih udaraca sa obe strane. Novak je propustio nekoliko brejk lopti u uvodnim gemovima, da bi u četvrtom iskoristio drugu i poveo sa 3:1, a potom na svoj servis tu prednost uvećao na 4:1 i čuvao je do samog kraja seta, koji mu je pripao rezultatom 6:3 posle 41 minuta igre.

U istom raspoloženju Đoković je ušao u nastavak meča. Brejk je ovog puta stigao nešto ranije, u trećem gemu, za vođstvo od 2:1, potom i 3:1. Imao je Novak 4:2, kada Hanesku vezuje dva gema i poravnava na 4:4. Sledeći gem bio je pravi trenutak da Novak zada Rumunu još jedan udarac, brejkne ga, i na svoj servis stavi tačku na svoj drugi meč na ovogodišnjem „Rodžers kup“-u.

„Publika na Grendstendu je bila stvarno sjajna. Uživao sam tokom meča. Vreme nije bilo tako strašno kao dan ranije, tako da mi je život na terenu bio malo lakši. Sve u svemu, bila je to jedna moja dobra partija i stvarno sam srećan zbog toga“, rekao je Nole nakon trijumfa.

Novakov rival u borbi za polufinale biće Francuz Žeremi Šardi (72), koji je trenutno u velikom naletu, s obzirom da je u prva tri meča u Torontu savladao Markosa Bagdatisa, Fernanda Verdaska i Nikolaja Davidenka.

Dvojica 23-godišnjaka sastajali su se četiri puta do sada uz odnos 4-0 za Noleta.

Ovaj meč na programu je u noći između petka i subote oko 03:00h po vremenu u Srbiji.

Podeli post