Nastavlja tamo gde je stao!

Fantastičnu i veoma izazovnu nedelju u prestonici Franuske Novak je krunisao sedmom titulom na „Rolex Paris Masters“-u koji je tako postao najuspešniji masters u karijeri najboljeg tenisera svih vremena.

Novak je u finalu Pariza u nedelju popodne bez izgubljenog seta nadigrao 17. igrača sveta Grigora Dimitrova rezultatom 6:4, 6:3.

50. dobijeni meč Novaka u 2023. godini trajao je jedan čas i 38 minuta nakon kojih je stigao do rekordne 40. masters titule, ukupno 97. u karijeri, šeste u sezoni koja je na izmaku.

„Neverovatno je da sam uspeo da osvojim turnir posle tako teških uslova ove nedelje, posle tri izuzetno zahtevna meča u kojima sam bio na rubu poraza. Zbog toga mi ova titula znači mnogo više, ponosan sam na svoje postignuće. Obojica smo bili stegnuti na početku, ostali smo bez gasa, ali sam uspeo da nađem dodatni udarac da prebacim preko mreže“, prve su Novakove reči nakon osvajanja trofeja.

Za razliku od prethodnih mečeva obojice finalista, ovaj je možda imao najslabiji intenzitet. Novak je sa tri brejka bez većih problema došao do trijumfa nad Dimitrovim koji je mnogo više grešio od našeg tenisera.

Pred Novakom je šest dana pauze nakon čega će nastupiti na Nitto ATP Finalu u Torinu, turniru koji će od 12. do 19. novembra okupiti osmoricu najboljih iz sezone koja je za nama.

Pored Novaka na završnoj smotri nastupiće Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev i Holger Rune.

Prošle godine Novak je u Torinu osvojio titulu sa maksimalnih pet pobeda. U finalu je bio bolji od Kaspera Ruda rezultatom 7:5, 6:3.

Samo jedna pobeda u Torinu osiguraće Novaku završetak 2023. godine na prvom mestu svetske rang liste.

Fotografija: Profimedia

Podeli post