Rodik i treći put uzastopno koban po Noleta!


Jedan čas i 43 minuta trajao je četvrtfinalni duel Masters turnira u Montrealu između Novaka Đokovića i Endija Rodika.

Nažalost, Novak je i treći put u nizu poražen od američkog tenisera. Ovog puta rezultat u korist petog nosioca glasio je 6:4, 7:6 (7:4).

Prvi set protekao je u znaku 15 grešaka Novaka. Rodik u sedmom gemu prvi stiže do brejka, i tu prednost čuva do kraja seta.

U drugom setu Novak je prvi stigao do brejka, poveo sa 3:1. Pri tom rezultatu, srpski igrač je praktično došao do osvajanja četvrtog gema, ali je Rodik zatražio proveru odluke, i bio u pravu. Potom je vezao još dva poena i uzvrativši brejk smanjio vođstvo Novaka na 3:2. U nastavku nije bilo brejkova, tako da je usledio taj-brejk.

Novak je na startu načinio duplu servis grešku, potom u trećem poenu anulirao mini-brejk. U devetom gemu, Rodik pravi novi mini-brejk, koji mu je otvorio vrata polufinala, gde čeka pobednika susreta između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra.

Glavni uzrok Novakovog poraza bez sumnje su neiznuđene greške, kojih je načinio 34, čak 20 više od svog rivala. Veći broj vinera (32:21) nisu bili dovoljni da se uđe u treći set. Značajan uticaj na rezultat ostavile su i duple servis greške: Novak šest, Rodik samo jedna.

“Fizički se dobro osećam, krećem se dobro“, izjavio je posle poraza Novak, koji je 2007. osvojio turnir u Montrealu.

“Ali, jednostavno, postoje neke stvari koje mi ne idu u poslednje vreme i moram što pre da ih ispravim. Sve vreme meča sam bio ‘blizu’, ali kod odlučujućih poena sam mnogo grešio“, zaključio je Srbin.

Sledeće nedelje, Nole će učestvovati na još jednom turniru iz serije Masters 1000. U pitanju je Sinsinati, gde će Novak kao četvrti nosilac biti slobodan u prvom kolu, da bi u drugom kolu išao na boljeg iz duela između Florana Sere (Francuska) i kvalifikanta.

Podeli post