Novak se u nedelju neće boriti za 41. Masters titulu u karijeri, treću u Monte Karlu.

Prvi nosilac „Rolex Monte-Carlo Masters“-a poražen je u uzbudljivom polufinalu od Kaspera Ruda (8) rezultatom 1:2, po setovima 4:6, 6:1, 4:6.

Susret je trajao dva časa i 16 minuta tokom kojih je Novak načinio više grešaka od svog rivala (32-24), ali i više direktih poena (31-23). Iako je osvojio više poena u meču od Ruda (84-73), Novak ipak nije uspeo da savlada jedanaest godina mlađeg rivala.

Najbolje rangirani teniser sveta nije dobro ušao u duel protiv Ruda. Mnogo je grešio (16-9), posebno iz forhenda. Norvežanin je pokazao odličan tenis, sa dva brejka došao do velike prednosti od 4:1 i servisa. Novak je u nastavku vratio jedan brejk, ne i drugi, tako da je Rud poveo u setovima posle 6:4.

Mnogo boljeg Novaka gledali smo u drugom setu. Dva puta je oduzeo servis protivniku, u drugom i sedmom gemu, a zatim rutinski, rezultatom 6:1 došao do izjednačenja.

Slično uvodnom setu, Rud je otvorio odlučujući. Znatno je podigao nivo igre u odnosu na drugi set i posle brejka u drugom gemu poveo sa 3:0. Novak je pri vođstvu norveškog igrača od 4:1 odigrao tri maestralna gema, izjednačio na 4:4, ali nije uspeo da načini konačan preokret. Poslednji gem završio je dvostrukom servis greškom, što je jasna posledica nedostatka mečeva. Time je Rudu omogućio da dođe do prve pobede nad nekim od tenisera iz top 3.

Stefanos Cicipas, 12. nosilac, biće Rudov protivnik u finalu Monte Karla. Grčki teniser je u polufinalu iznenadio drugog nosioca Janika Sinera (6:4, 3:6, 6:4).

Odluku o sledećem turniru na kojem će nastupiti Novak će sa svojim timom doneti narednih dana.

Fotografija: Profimedia

Podeli post