Šesto uzastopno polufinale za Noleta na US Openu!

Novi veliki uspeh najboljeg srpskog tenisera u Njujorku.

Šestu godinu u nizu Nole će igrati u polufinalu US Opena!

U četvrtfinalnom okršaju Otvorenog Prvenstva SAD drugi teniser sveta i branilac titule je posle velike borbe savladao sedmog nosioca Huana Martina del Potra rezultatom 6:2, 7:6 (7:3), 6:4.

Susret je trajao tri časa i šest minuta.

Ako se po jutru dan poznaje, onda je ritert sasvim sigurno pokazatelj pobednika teniskog meča. Novak je sjajno startovao duel dvojice bivših šampiona US Opena. U četvrtom gemu je oduzeo servis Del Potru i poveo sa 3:1. Fantastičnim odgovorima na servis rivala Novak u osmom gemu pravi novi brejk koji mu je posle 39 minuta doneo vođstvo u setovima (6:2).

Pad koncentracije s početka drugog seta omogućio je Argentincu osvajanje prvih deset poena. Poveo je sa 0:2 i 0-30 na servis Novaka. Tada se srpski teniser probudio i relativno lako osvajao svoje servis gemove. Nakon što je u šestom gemu ispustio priliku za brejk, Novak u desetom pri servisu Argentinca za izjednačenje stiže do izjednačenja – 5:5 nakon atomskog tenisa. Sledeći gem Novak osvaja bez većih problema, a onda je na red došao maratonski, dvanaesti gem, koji je trajao više od 17 minuta. Novak se odlično borio, imao tri set lopte, ali je Del Potro uspeo da se izvuče iz teške situacije i obezbedi igranje taj-brejka.

Osmi teniser sveta je bolje ušao u taj-brejk i poveo sa 0:2. Novak je odmah vratio mini-brejk i prednost prebacio na svoju stranu – 3:2. U nastavku je Srbin briljirao, dva puta oduzevši servis protivniku za 7:3 posle 85 minuta neverovatne igre.

Početak trećeg seta protekao je u znaku Novaka, koji u prvom gemu pravi brejk, koji ga je približio pobedi. Suočavao se Novak sa brejk šansama u predstojećih nekoliko gemova ali je uspešno izlazio iz takvih situacija. Konačno, set je završen rezultatom 6:4.

Posle pet mečeva na Flešing Medouzu, Novak je bez izgubljenog seta.

„Volim da igram u večernjem terminu na Artur Ešu. Bio je ovo izuzetno neizvestan meč iako rezultat to ne pokazuje. Odigrali smo dosta neverovatnih poena. Del Potro je sjajan igrač, ima snažne udarce sa osnovne linije, osvojio je ovde titulu 2009. godine i zaslužuje da se nalazi tu gde je sada. Srećan sam što sam u polufinalu“, rekao je Novak nakon meča.

Statistika: as poeni (7-8), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (43-25), neiznuđene greške (28-33).

Peti teniser sveta, David Ferer biće Noletov rival u borbi za finale US Opena.

Ferer je posle pet setova vrhunskog tenisa eliminisao Janka Tipsarevića – 6:3, 6:7 (5:7), 2:6, 6:3, 7:6 (7:4) i onemogućio sve-srpsko polufinale.

Trinaest duela je iza Đokovića i Ferera. Vodi Novak 8-5. Dva puta su se sastali ove godine. Novak je trijumfovao u četvrtfinalu Australijen Opena i četvrtfinalu Majamija, a oba turnira je kasnije i osvojio.

„David je jedan od najkonstantnijih igrača na ATP turu u poslednjih 6-7 godina. Očekujem još jedan veliki duel“, završio je Novak.

Drugi polufinalni par čine Endi Marej (3) i Tomaš Berdih (6).

Polufinalni dueli na Artur Eš stadionu na programu su u subotu. Novak će na teren izaći oko 19:30h po našem vremenu.

Photos: Getty Images

Podeli post