Siguran start Noleta na US Openu!

Auto Draft

Odbranu finala na Otvorenom Prvenstvu SAD Nole je započeo ubedljivom pobedom.

Najbolji teniser sveta je u svom uvodnom meču na US Openu savladao 79. tenisera sveta, Dijega Švarcmana (Argentina) rezultatom 6:1, 6:2, 6:4 i plasirao se u nastavak takmičenja.

Prvi nosilac je proveo 97 minuta na terenu u okviru poslednjeg susreta prvog dana na Artur Eš stadionu.

Od početka do kraja meča srpski teniser je dominirao u svakom segmentu igre.

U prvom setu Novak je oduzeo servis protivniku čak tri puta pretrpevši jedan brejk (6:1). Prvi i peti gem drugog seta doneli su Novaku nove brejkove za odlazak na drugu pauzu sa ubedljivih 6:2. Nešto jači otpor Argentinac je pružio u trećem setu. Nakon što je Novak došao do brejka u trećem gemu, Švarcman je uzvratio u šestom i izjednačio na 3:3. Sledeći gem doneo je Novaku novi brejk, koji je bio ključan.

„Vrlo sam zadovoljan kako sam odigrao prvi meč na US Openu. Nikada nije lako na početku Gren Slem turnira. Volim da igram u večernjem terminu ovde, hvala svima što ste ostali ovako kasno da gledate tenis“, rekao je Novak posle meča.

Statistika susreta: as poeni (7-1), dvostruke servis greške (3-4), direktni poeni (24-10), neiznuđene greške (27-24), ukupan broj poena (91-55).

Sledeći Novakov rival u Njujorku biće francuski teniser Pol-Anri Matju (81), koji je na startu turnira eliminisao Žila Milera posle maratona (6:7, 7:5, 7:6, 6:7, 6:1).

Srpski i francuski teniser do sada su se na ATP turu sastajali ukupno šest puta uz ubedljivu prednost Novaka od 5-1.

Ovaj duel na programu je u četvrtak.

„Imamo dva dana do našeg meča. Bićemo obojica sveži i spremni za taj duel. Nadam se da ću biti dobar kao večeras“, rekao je Novak o svom sledećem meču.

Fotografija: Getty Images

Podeli post