Sigurna pobeda Novaka na startu turnira u Rimu

Sigurna pobeda Novaka na startu turnira u Rimu

Pobedom nad Albertom Montanjesom, kvalifikantom iz Španije, Nole se plasirao u osminu finala Masters turnira u Rimu.

U svom uvodnom meču u glavnom gradu Italije, najbolji teniser sveta dozvolio je 89. igraču ATP liste svega pet gemova – 6:2, 6:3. Susret je trajao jedan čas i 10 minuta.

Montanjes je na početku meča bio smireniji i koncentrisaniji, dok je Novak sa druge strane načinio veći broj grešaka sa kojima je dozvolio Špancu prvi brejk i prednost od 2:1. Tu je bio kraj nadanjima Montanjesa. Novak uspostavlja prepoznatljivu igru i kontrolu na terenu koja mu je donela četiri brejka u nizu i nedostižih 6:2, 3:0.

„Ova pobeda za mene znači iz više razloga. Nisam imao dobru nedelju na turniru u Madridu, nisam se osećao dobro. Ovde sam već šest dana i radio sam veoma naporno da se dobro spremim za turnir“, rekao je Novak nakon susreta.

U trećem kolu „Internazionali BNL d’Italia“ Novak će u četvrtak igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgolopova (2-0) koji se u osminu finala plasirao bez borbe pošto je 15. nosilac Stanislas Vavrinka odustao od takmičenja zbog povrede.

Da podsetimo, Novak je 2008. i 2011. godine bio šampion u „večnom gradu“, dok je 2009. i 2012. godine igrao je u finalu.

Na novoj rang listi koja je objavljena u ponedeljak, Novak sigurno čuva prvu poziciju na kojoj se nalazi 81 nedelju i trenutno je na devetom mestu (od 1973.) po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Ispred njega su Federer, Sampras, Lendl, Konors, Mekinro, Borg, Nadal i Agasi.

Fotografija: Getty Images

Podeli post