Novak Đoković plasirao se u svoje trinaesto četvrtfinale poslednjeg gren slema u sezoni.

Drugi nosilac na US Openu je rezultatom 6:2, 7:5, 6:4 nadigrao kvalifikanta iz Hrvatske, Bornu Goja (ATP #105) i izborio igranje u drugoj nedelji turnira.

„Borna je sjajan momak i izuzetan igrač. Odlično servira, ima jak forhend. Trudio sam se da zadržim fokus na svojoj igri i sačuvam energiju. Srećan sam što sam meč završio posle tri odigrana seta. Tri američka momka u ovom delu žreba, biće to sjajni mečevi za domaću publiku. Spreman sam za izazov protiv Frica“, rekao je Novak nakon duela.

Meč je trajao dva časa i 25 minuta tokom kojih je Novak pet puta oduzeo servis protivniku, a pretrpeo svega jedan brejk.

Novak je susret otvorio brejkom iskoristivši četvrtu brejk loptu. Isti je u narednom gemu potvrdio, a zatim udvostručio u petom gemu. Set mu je posle 40 minuta igre pripao rezultatom 6:2.

Teniser iz Hrvatske je podigao nivo igre u drugom setu i već u drugom gemu oduzeo servis Novaku za 0:2. Vratio se naš igrač u gemu koji je usledio, a zatim i izjednačio na 2:2. Novak je u samoj završnici seta, jedanaestom gemu, odoleo napadima Goja i napravio novi brejk, koji je nakon sledećeg gema pretvorio u osvajanje seta.

Čekao je Novak na svoju šansu u trećem setu i dočekao je u sedmom gemu. Brejk bez izgubljenog poena približio ga je novom trijumfu u Njujorku, koji je usledio tri gema kasnije.

Statistika: as poeni (11-14), dvostruke servis greške (3-8), direktni poeni (25-40), neiznuđene greške (12-40), broj osvojenih poena (107-82).

Deveti nosilac turnira, Tejlor Fric biće Noletov rival u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD u utorak.

Amerikanac je u osmini finala eliminisao Švajcarca Dominika Strikera rezultatom 3:0.

Novak protiv Frica ne zna za poraz, 7-0. Poslednji meč odigrali su u četvrtfinalu Sinsinatija kada mu je Novak prepustio svega četiri gema.

Fotografija: Profimedia

Podeli post