Velika pobeda Novaka u petom meču na drugom gren slemu sezone.

Treći teniser sveta i treći nosilac Rolan Garosa vratio se posle seta zaostatka i slavio u četvrtfinalu protiv 11. nosioca Karena Hačanova rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:0), 6:2, 6:4.

Plasman u dvanaesto polufinale Rolan Garosa Novak je izborio posle tri časa i 38 minuta igre.

Novak tokom većeg dela prva dva seta nije uspevao da pronađe svoju igru. U prilog tome ide činjenica da tokom dva časa i osam minuta igre nije imao ni jednu brejk šansu. Hačanov je prvi set rešio u svoju korist posle jedinog brejka u petom gemu.

Drugi set igrao se gem za gemom. Novak je i dalje grešio, ali svoje servis gemove nije dao. Meč je dobio potpuno drugi pravac u taj-brejku koji je Novaku pripao posle fantastične igre bez izgubljenog poena.

Koliko je srpski teniser popravio igru govori podatak da je u trećem setu realizovao 91% prvih i 100% drugi servisa, načinivši svega jednu neiznuđenu grešku za 42 minuta. Dva brejka za 6:2.

Novak je prvi došao do osetne prednost u četvrtom setu. Oduzeo je servis Hačanovu u trećem gemu, poveo sa 2:1 a zatim spasio dve brejk lopte i potvrdio brejk za 3:1. Nakon što je propustio dve brejk lopte za 5:2, Novak se suočio sa gubitkom servisa u narednom gemu i Hačanov stiže do 4:4 posle dvostruke greške našeg tenisera. Brzo je Novak zaboravio ovo, odmah napravio brejk bez izgubljenog poena i nakon što je isti materijalizovao, stigao do 90. dobijenog meča na gren slemu u Parizu.

Statistika: as poeni (11-7), dvostruke servis greške (5-4), direktni poeni (57-38), neiznuđene greške (42-44), broj osvojenih poena (135-114).

Novak će u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske u petak igrati protiv prvog nosioca Karlosa Alkaraza koji je u četvrtfinalu deklasirao Stefanosa Cicipasa (Grčka, 5) rezultatom 6:2, 6:1, 7:6.

Biće to tek drugi okršaj srpskog i španskog tenisera. Njihov jedini susret pripao je Alkarazu u polufinalu prošlogodišnjeg Mastersa u Madridu (6:7, 7:5, 7:6).

Fotografija: Profimedia

Podeli post