Novak je trijumfom otvorio sezonu turnira na šljaci.

Najstariji prvi teniser sveta u istoriji je u drugom kolu Masters turnira u Monte Karlu ekspresno došao do pobede nad 41. igračem ATP liste, Romanom Safiulinom rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Njihov drugi međusobni susret trajao je svega 69 minuta, a Novak je do 2-0 došao bez izgubljenog seta.

„Odličan meč stvarno i sam osećaj na terenu. Drago mi je zbog toga s obzirom da sam preko dve nedelje trenirao i da sam puno napora posvetio tome, zajedno sa Zikijem koji je u ulozi trenera ovih nekoliko nedelja, da unesem neku svežinu u svoju igru i da ojačam neke aspekte igre koji možda ove godine nisu na nekom željenom nivou“, rekao je Novak nakon meča.

Novaku je prvi set pripao posle čak tri brejka. Iako ga je dobio rezultatom 6:1, srpski teniser je imao tri prilike u petom gemu da ga možda okonča i bez izgubljenog gema. Tokom ovog perioda igre Novak je načinio četiri direktna poena više i šest grešaka manje od svog rivala.

U sjajnom ritmu Novak je nastavio i drugi set. Najpre je propustio dve brejk šanse u drugom gemu, a zatim došao do brejka u četvrtom i potvrdom istog poveo sa 4:1. Imao je u narednom tri vezane prilike na servis protivnika za 5:1, ali se ruski igrač spasio i smanjio na 4:2. Ipak, u poslednjem gemu Novak je napravio peti brejk u duelu i posle sigurnih 6:2 obezbedio plasman među 16 najboljih u Monaku.

Statistika: as poeni (1-1), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (16-14), neiznuđene greške (9-24), broj osvojenih poena (62-33).

Novak će u trećem kolu Monte Karla u četvrtak igrati protiv Lorenca Muzetija (Italija) koji ga je elimisao u trećem kolu prošlogodišnjeg izdanja ovog turnira.

Muzeti je u drugom kolu bio bolji od Artura Fisa (Francuska) rezultatom 2:0.

Fotografija: Profimedia

Podeli post