Sigurna pobeda Novaka u meču drugog kola Otvorenog prvenstva Francuske.

Prvi nosilac Rolan Garosa savladao je Španca Roberta Karbaljesa Baenu rezultatom 6:4, 6:1, 6:2 i plasirao se među 32 najbolja igrača na turniru.

Susret je trajao dva časa i četiri minuta.

Novak je u uvodnom gemu meča pretrpeo brejk protiv 63. igrača ATP liste. Već u sledećem se vratio i izjednačio na 1:1. Španac je pružao snažan otpor sve do desetog gema kada mu je Novak oduzeo servis i poveo sa 1:0 u setovima.

Srpski teniser je u nastavku meča igru podigao na najviši nivo i bio dominantan na terenu. U drugom setu je sa dva brejka došao do 4:0, potom dozvolio protivniku da mu vrati jedan, da bi novim oduzimanjem servisa i potvrdom brejka sa 6:1 otišao na novu pauzu.

Nemoćni Karbaljes Baena nije uspeo da se suprostavi odlično raspoloženom Novaku ni u trećem setu. Branilac titule se sjajno kretao, diktirao tempo i u velikom stilu meč doveo do kraja.

Statistika: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (43-20), neiznuđene greške (24-23), broj osvojenih poena (92-59).

Novakov protivnik u trećem kolu Roland Garosa u subotu biće Lorenco Muzeti (Italija, 30) koji je bez izgubljenog seta nadigrao Gaela Monfisa (Francuska).

Fotografija: Profimedia

Podeli post