Četvrtom pobedom na Vimbldonu Novak se plasirao među osam najboljih tenisera na trećem gren slemu sezone.

Novak je u susretu osmine finala najprestižnijeg turnira pružio fantastičan tenis i bez izgubljenog seta nadigrao 15. igrača sveta Holgera Runea rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

Meč je trajao dva časa i tri minuta, a Novak je od prvog poena bio agresivan, konstantno napadao i kontrolisao igru.

Prva tri gema drugi nosilac je osvojio bez izgubljenog poena. Kako je jedan bio brejk, ispostavilo se da je on bio ključan po ishod seta koji je trajao 28 minuta.

Rune se u nastavku meča opustio i zaigrao znatno bolje. Ipak, to mu nije bilo dovoljno protiv Novaka, koji je u sedmom gemu došao do brejka i isti potvrdio za 5:3. Rune je u narednom gemu na svoj servis spasio čak šest brejk/set lopti i smanjio na 5:4. Sledeći gem, a samim tim i set pripao je Novaku nakon spašene brejk lopte.

Novak je odmah na startu trećeg seta stvorio zalihu od jednog brejka, isti udvostručio u sedmom i rutinski odigrao naredni gem za sigurnu pobedu i plasman u 60. gren slem četvrtfinale u karijeri.

Statistika: as poeni (5-3), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (21-15), neiznuđene greške (22-29), broj osvojenih poena (91-69).

Nole će u četvrtfinalu Vimbldona u sredu igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora (9. nosilac), protiv koga ima odnos pobeda i poraza 2-1.

Fotografije: AP

Podeli post