Snovi postaju stvarnost: Nole osvojio Vimbldon!


Photo: AP

Nole je ŠAMPION VIMBLDONA i od sutra PRVI TENISER SVETA!

Ceo život živeo je za dva sna. Danas, 3. jula 2011. oba su postala stvarnost!

Pobedom u polufinalu Otvorenog prvenstva Engleske Nole je obezbedio poziciju broj 1 na svetskoj rang listi, a trijumfom u današnjem finalu po prvi put u karijeri je podigao pehar na Vimbldonu, najvećem i najprestižnijem turniru!

Peti put u 2011. godini, Novak je savladao još danas prvog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i tako osvojio 26. titulu u karijeri, treću Grend Slem.

„Teško je osećanja opisati rečima. Ovo je najbolji dan u mom životu. Vimbldon mi je omiljeni turnir i umek sam sanjao da ga osvojim. Mislim da i dalje sanjam. Hvala svima što ste došli i ulepšali mi ovaj dan. čestitam Rafi i njegovom timu na svemu što su do sada postigli“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Siguran start meča za obojicu tenisera. Prvih devet gemova protekli su bez brejk šansi. U desetom gemu Novak uspešno kroti servis Nadala, koristi jedinu brejk priliku i posle 41 minuta dolazi do vođstva u setovima od 1:0 (6:1).

Drugi set iz snova. Nole neverovatnom igrom sa velikim brojem direktnih poena i tek nekoliko grešaka dva puta oduzima servis Špancu, u drugom i šestom gemu za 2:0 u setovima nakon ogromnih 6:1.

Identičan scenario dogodio se u trećem setu, samo što je Nadal bio taj koji je načinio brejk u drugom i šestom gemu, iskoristivši pad u igri našeg tenisera.

Novak je brzo zaboravio treći set i u četvrti ušao sa novim brejkom i vođstvom od 2:0. Vratio se Rafa, poravnao na 2:2, da bi naš teniser u osmom gemu po peti put oduzeo servis Špancu, a potom na svoj servis došao do najvećeg uspeha u karijeri.

Statistika: as poeni (7-5), duple servis greške (1-1), direktni poeni (27-21), neiznuđene greške (12-15).

Ovo je Noletova 12. pobeda protiv Nadala u 28 međusobnih duela koliko je iza njih. Danas, nakon 49 mečeva u sezoni, Nole ima „strašan“ učinak – 48 pobeda i samo jedan poraz.

Nova rang lista doneće nam ono što smo toliko čekali. Na prvom mestu iste sutra će zasijati ime Srbina sa 13.285 poena, što će biti 2.015 više od drugoplasiranog Nadala.

Danas je najveći dan u istoriji srpskog tenisa, slavlje može da počne… A, sutra nam se pridružuje Nole u Beogradu! :)


HVALA TI NOLE!

Podeli post