Srpsko četvrtfinale na US Openu: Nole protiv Tipsarevića!


Photo: Getty Images

Istorijsko četvrtfinale na Otvorenom prvenstvu SAD!

U sredu uveče u okviru srpskog derbija sastaće se Nole, prvi nosilac i Janko Tipsarević, trenutno 20. tenisera sveta.

Plasman među osam najboljih u Njujorku Nole je obezbedio trijumfom nad Aleksandrom Dolgopolovim posle velike borbe u uvodnom setu – 7:6 (16:14), 6:4, 6:2. Meč je trajao dva časa i 26 minuta.

Ukrajinac je u prvom setu pokazao koliko je neugodan rival. Prvi je došao do brejka, poveo sa 3:2, ali je tu prednost Novak „ugasio“ u narednom gemu i izjednačio na 3:3. Strašna borba viđena je tek u maratonskom taj-brejku. čak 30 poena, 11 mini-brejkova i 10 set lopti. Novak je spasio četiri, a iskoristio šestu za vođstvo u setovima od 1:0 (16-14) posle 76 minuta, tokom kojih je odigrano čak 98 poena.

Očekivani nastavak susreta. Novak koristi psihološki pad Dolgopolova, dva puta mu oduzima servis za 3:0. Uspeo je Ukrajinac da smanji na 3:2, ali ne i da donese izjednačenje. Igrao se gem za gemom, tako da je set završen rezultatom 6:4 za prvog tenisera sveta.

U trećem setu još ubedljiviji Novak. Dva brejka nad 23. igračem ATP liste za konačnih 6:1, koji su Novaku doneli 61. pobedu u 2011. godini.

„Užasan prvi set, ali i izuzetno uzbudljiv. Nisam bio zadovoljan načinom na koji sam igrao. Bio sam zbunjen na startu njegovim stilom igre, a stvari na terenu je otežavao i vetar“, rekao je Novak nakon meča.

Nakon jednog dana pauze, dva Srbina ukrstiće rekete po treći put u karijeri. Nole i Tipsa prethodna dva duela rešili su nakon tri odigrana seta. Iz oba je kao pobednik izašao Novak.

Poslednji put sastali su se u drugom kolu Serbia Open-a 2009. godine. Dve godine kasnije do polufinalnog duela na istom turniru nije došlo zbog povlačenja Tipsarevića bez borbe.

„Nema tajni među nama. Znamo se dugo. Odigrali smo nekoliko mečeva, ali nikada na Gren Slemu. Sjajno je za našu zemlju što ima Srbina u polufinalu“, rekao je Nole o svom narednom rivalu.

Na putu do četvrtfinala US Opena Janko je redom bio bolji od: Augustina Gensea, Filipa Pečnera, Tomaša Berdiha i Huana Karlosa Ferera.

Podeli post