Treća titula za Noleta u Abu Dabiju!

Treća titula za Noleta u Abu Dabiju!

Treću godinu zaredom Nole je šampion egzibicionog turnira u Abu Dabiju!

U velikom finalu šestog izdanja „Mubadala World Tennis Championship“-a najbolji srpski teniser savladao je Španca Davida Ferera (treći na ATP listi) bez izgubljenog seta – 7:5, 6:2.

Finalni okršaj u drugom po veličini gradu Emirata pružio je fenomenalan tenis, pun neverovatnih razmena udaraca i atraktivnih poena.

Na početku meča bolje se snašao Ferer koji je u četvrtom gemu oduzeo Novaku servis i poveo sa 3:1. U narednom gemu Novak je nakon 40-0 za Ferera vezao pet poena, čime je automatski vratio brejk, a nešto kasnije i izjednačio na 3:3. U jedanaestom gemu srpski teniser je još jednom slomio otpor razigranog Španca i nakon svog servis gema došao do 1:0 u setovima (7:5).

Novakova fantastična serija nastavila se u drugom setu. Sa dva brejka, Srbin je došao do 4:0, a četiri gema kasnije i do novog trijumfa u „Zayed Sports City“ teniskom kompleksu.

„Bio je ovo još jedan sjajan turnir za mene i perfektan početak sezone. Zadovoljan sam igrom koju sam pružio juče i danas. Nadam se da ste svi uživali, hvala vam na podršci“, rekao je Novak kome je ovo prva titula sa novim trenerom. „Srećan sam što imam Borisa u timu. Nadam se da ćemo nastaviti sa osvajanjem trofeja u 2014. godini.“

Treće mesto u Abu Dabiju pripalo je Špancu Rafaelu Nadalu, koji je bio bolji od Žoa-Vilfrida Conge rezultatom 2:0.

Da podsetimo, Novak je osvojio Mubadala šampionat 2012. godine kada je u finalu savladao Nikolasa Almagra, dok je 2011. godine do trofeja došao pobedom nad današnjim rivalom, Davidom Fererom.

Nakon nastupa u Abu Dabiju Novak će se uputiti ka australijskom kontinentu, gde će od 13. do 26. januara 2014. godine braniti titulu na prvom po redu Gren Slemu u sezoni, Australijen Openu.

Fotografija: Nida Alibhai, Tennis Panorama News

Podeli post