Šangaj: Nole zakazao polufinale protiv Berdiha!

Nole će igrati u novom polufinalu Masters turnira u Šangaju!

Plasman među četiri najbolja u najvećem gradu Kine Novak je obezbedio pobedom u četvrtfinalu nad Nemcem Tomijem Hasom (21) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3 nakon jednog časa i 22 minuta.

Tokom prvog seta Novak je još jednom pokazao koliki je značaj početnog udaraca u tenisu i koliko je napredovao u ovom segmentu igre na kineskoj turneji. Tokom prvih devet gemova Hasu nije dozvolio nijednu brejk šansu, a svoju je dočekao i iskoristio u šestom gemu, nakon koje je poveo sa 4:2, potom i 5:2. Po jedan servis gem u nastavku pripao je obojici za vođstvo Novaka od 6:3.

Drugi set svojim servisom otvorio je devet godina stariji Has. Poveo je sa 1:0, a potom oduzeo servis Novaku za 2:0. Srpski teniser automatski je vratio brejk i smanjio rezultat na 2:1. U petom gemu Novak je novim brejkom stvorio prednost od dva gema razlike sa kojom je praktično obezbedio pobedu, iako su se u nastavku dogodila još tri brejka uz prevagu na strani drugog nosioca.

„Dobio sam mnogo mečeva u poslednje vreme i to je nešto što je uvek dobrodošlo kada želite da steknete samopouzdanje i da se osećate dobro na terenu. Odlično sam riternirao danas i to je nešto što mi je dalo mnogo samopouzdanja“, rekao je Novak posle meča.

U svom trećem uzastopnom polufinalu „Shanghai Rolex Masters“-a, Nole će u subotu od 10:30h ujutru (po našem vremenu) igrati protiv četvrtog nosioca Tomaša Berdiha koji je izbacio Žoa-Vilfrida Congu, petog „kosturaša“ (6:3, 7:6).

Srpski i češki teniser sastajali su se deset puta do sada. Novaku je pripao čak devet duela, a od Berdiha nikada nije poražen na tvrdoj podlozi.

„Uvek je veliki izazov igrati protiv Top 10 igrača. Tomaš je pobeđivao vrhunske tenisere na različitim podlogama u poslednjih nekoliko godina, tako da zna kako treba igrati u najbitnijim trenucima. Biće to neizvestan meč. Trudiću se da iskoristim svoje šanse sa osnovne linije sutra i pobedim“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Novak do sada u 2012. godini ima 68 pobeda u 79 mečeva, a plasman u finale Šangaja doneo bi mu 600 ATP poena (trenutno je zaradio 360).

Photo: Getty Images

Podeli post