Ubedljiv start Noleta na Australijen Openu – 6:2, 6:0, 6:0!


Photo: Gatty Images

Prvi favorit za osvajanje Australijen Opena i branilac titule na najbolji mogući način startovao je pohod ka najvišem cilju u Melburnu.

Nakon samo jednog časa i 32 minuta igre na vrelom tlu Rod Lejver Arene Nole je potpuno razoružao 108. igrača sveta, Paola Lorencija iz Italije maksimalnom pobedom od 3:0, po setovima 6:2, 6:0, 6:0 i plasirao se u drugo kolo.

Odlično raspoloženi Novak ni u jednom trenutku nije dozvolio Italijanu da mu parira u bilo kom segmentu igre. U svaki set srpski teniser je ulazio prepun samopouzdanja rešen da što pre završi posao i sačuva energiju za nastavak takmičenja.

„Bio je ovo sjajan uvodni meč za mene u Melburnu. Fizički se osećam odlično, dobro sam podneo vrućinu i prepun sam samopouzdanja. Prelepa sećanja me vežu za ovaj turnir, hvala svima što ste došli“, prvi su Novakovi utisci nakon susreta.

Statistika meča: as poeni (4-0), duple servis greške (1-5), direktni poeni (22-10), neiznuđene greške (13-30).

Naredni Noletov protivnik na Otvorenom Prvenstvu Australije u četvrtak biće kolumbijski teniser Santjago Hiraldo. On je posle tri seta bio bolji od Italijana Matea Vjola – 6:4, 6:2, 6:1.

Nole i Hiraldo su se sastali jednom do sada, u prvom kolu Rolan Garosa 2007. godine, kada je Srbin bio bolji rezultatom 6:3, 7:6, 6:4.

Podeli post