Ubedljivom pobedom nad Šitlerom, Novak se plasirao u četvrtfinale Šangaja!


Najbolji srpski teniser nastavlja sa sjajnim partijama u Kini.

Nakon osvajanja turnira u Pekingu, Novak se plasirao u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Šangaju, savladavši u trećem kolu 99. tenisera sveta, Nemca Rajnera Šitlera rezultatom 6:4, 6:2.

Tako je Novak povećao učinak protiv 11 godina starijeg rivala na 3:0 u međusobnim duelima.

Meč između Đokovića i Šitlera trajao je 84 minuta, a bio je daleko atraktivniji nego jučerašnji protiv Italijana Foninija. Prvi brejk „sevnuo“ je već u prvom gemu, a pripao je Novaku, koji u sedmom gemu još jednom oduzima servis nemačkom igraču za vođstvo od 5:2. Pri tom rezultatu Srbin je servirao za set, no morao je da sačeka još dva gema da bi ga osvojio, pošto je Šitler uspeo da vrati jedan brejk.

I u drugom setu, Novak je nastavio da pruža odličan tenis, igrao sigurno, tako da rezultat nije izostao. Nova dva brejka za konačnih 6:4, 6:2.

Za plasman u polufinale Mastersa u Šangaju (tvrda podloga, 5.250.000 američkih dolara), Novak će u petak odmeriti snage sa Francuzom Žilom Simonom (8) koji je bio bolji od čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 6:4.

“Svestan sam da će to biti dug meč. Nadam se da će me udarci ‘slušati’ naročito u odlučujućim momentima i da ću ponovo pobediti“, poručio je Novak pošto je saznao ko će mu biti rival u četvrtfinalu.

četvrti i deseti teniser sveta sastali su se četiri puta do sada, uz tri trijumfa Novaka.

Podeli post