Uspešan start Novaka u Parizu

Uspešan start Novaka u Parizu

Novak se vratio na teren nakon dvonedeljne pauze i zabeležio prvu pobedu na Masters turniru u Parizu, 60. u sezoni.

Prvi nosilac i branilac titule na „BNP Paribas Masters“-u je u sredu uveče bio bolji od 34. tenisera sveta Žila Milera rezultatom 6:3, 6:4 u okviru meča drugog kola.

Ovo je četvrta pobeda Novaka nad Milerom u isto toliko međusobnih duela.

Novak je napravio po jedan brejk u oba seta i spasio jedinu brejk priliku Luksemburžanina. 60. trijumf u sezoni Đoković je ostvario za sat i 20 minuta.

„Sve je kako valja, što se tiče tela i igre, a uzimajući u obzir da sam malo oscilirao i da nisam imao puno takmičarskih mečeva od Njujorka. Igrao sam na visokom, zadovoljavajućem i čvrstom nivou. Miler je nezgodan protivnik koji dobro servira, veoma je agresivan. Podloga je ove godine brža nego prošle, a to je išlo njemu u korist. Zadovoljan sam načinom kako sam izlazio na kraj s njegovim servisom, a moj me je dobro služilo, što je neophodno u ovakvim uslovima. Počelo je kako valja, sutra je novi dan“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (3-4), dvostruke servis greške (4-4), direktni poeni (20-17), neiznuđene greške (15-32).

Grigor Dimitrov, 14. nosilac turnira, biće Noletov rival u osmini finala Pariza. Bugarski teniser je u drugom kolu bio bolji od Markosa Bagdatisa (6:3, predaja Kipranina).

Novak i 25-ogodišnji Dimitrov sastajali su se šest puta do sada uz vođstvo srpskog igrača od 5-1.

Susreti osmine finala na programu su u četvrtak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post