Velika pobeda i plasman u polufinale Londona za Noleta!


Sjajna vest stiže iz Londona!

Nole se plasirao u polufinale završnog turnira, gde će u subotu od 21:00h po našem vremenu igrati protiv proplasiranog iz grupe B, Švajcarca Rodžera Federera.

Pre toga, na teren će od 15:00h izaći Rafael Nadal (1) i Endi Mari (5).

Drugom pobedom u grupi A, ovog puta nad Amerikancem Endijem Rodikom rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3, Nole je zauzeo drugo mesto u svojoj grupi.

Što je takođe važno, Novak je prekinuo niz Amerikanca od 4-0 i sada je prednost smanjena na 3-5.

Na novoj rang listi, Nole će biti u plusu za 400 ATP poena (za svaku pobedu po 200), a pobeda u polufinalu donela bi mu novih 400.

Novak je svoje raspoloženje demonstrirao već na samom ulazu na teren kada je preko desnog oka nosio povez, kao parodiju na problem koji je imao sa sočivima tokom meča protiv Nadala u sredu.

Samo 31 minut bio je dovoljan Novaku da zahvaljujući sigurnoj igri dva puta brejkne Rodika, dobije set rezultatom 6:2 i tako pre regularnog kraja meča ostvari plasman među 4 najbolja tenisera na ATP World Tour finalu.

U istom trenutku kada je „pao“ prvi brejk u uvodnom setu, Novak je oduzeo servis američkom teniseru i u drugom setu, a kasnije poveo sa 4:1. Ovo vođstvo Novak je čuvao do kraja seta koji mu je pripao rezultatom 6:3.

“Veliki je uspeh izboriti se za polufinale završnog turnira. Sjajno je što će se u polufinalu naći trenutno četiri prvoplasirana tenisera. Igrali smo mnogo puta jedni protiv drugih, pobediće najbolji”, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (5-3), duple servis greške (0-1), direktni poeni (18-12), neiznuđene greške (11-22).

Kada je u pitanju statistika međusobnih susreta između Novaka i Rodžera, oni će u subotu odigrati svoj 19. duel. U isti sa prednošću od 12-6 ulazi švajcarski teniser, koji je dobio poslednja dva.

Petnaest susreta odigrali su na tvrdoj podlozi, od kojih je pet pripalo našem teniseru.

Podeli post